Peki bu işe yeni başlamayı düşünen biri kimleri takip etmeli/ izlemeli / nasıl bir yol haritası çizmeli ? Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü cesaret edip başlayamadığım bi süreç. Çok fazla video/eğitim/bilgi var herkes ayrı telden çalıyor işin aslı ama gördüğüm kadarı ile kimse çorabın ilk ilmeğini söktürmüyor.
Edit: Ayrıca bana ücretli eğitim almak mantıklı gelmiyor. Eğitimin ücreti o kadar uygun oluyor ki insan şunu düşünüyor "Eğitim verebilecek bir bilgiye sahipsin neden ücretli satıyorsun/ eğitim satmak ile uğraşıyorsun." mutlaka bi karşılığı olmalı kimse ücretsiz eğitim versin / dağıtsın demiyorum ama o kadar çok satış yapan birinin de oturup eğitim satmak için konu açmasını / reklam vermesini vs mantıklı göremiyorum. Yanlış düşünüyor olabilirim.
Ücretli kurslar elbette almanız gerekiyor ama piyasada gerçekten çok fazla eğitimci var ve çoğu işi bilmiyor. Bu yüzden en kaliteli olanı bulmak gerekiyor. Youtube üzerinden yabancı ve türk kanalları izlerseniz belirli bir mantığı kavrayabilirsiniz.
Ürün ürettirme ve geliştirme ile ilgili söylemek istiyorum. Bir ürünü ürettiğiniz zaman o sürekli olarak döngüye girdiği ve satış devam ettiği için ayrıca danışmanlık vererek insanlar kazancını daha da arttırmak istiyor. Eğer iyi bir danışman arıyorsanız gerçekten bu işte uzman isim yapmış kurumsal danışmanlık veren kişilere bakın.