Selamun aleykum hayırlı günler. Yıllardır grafik tasarım işiyle uğraşıyorum. Grafikerlikten ziyade daha çok çizim ve şablonlar üzerine çalıştım. Örneğin müşteri bir numune getirir, logosu olur font olur veya baskı yaptıracağı başka şey onu bilgisayar ortamında çizip teslim ederim. Bu yeri gelir saatler sürer yeri gelir 10 dakika da biterdi. Özellikle bundan 14-15 sene önce internet her yerde yoktu olsa bile kotalı oluyordu. Ben kendim uğraşa uğraşa programları öğrenmiştim. O zamanlar corel draw x11 kullanıyorduk. Tabi daha öncesi de var, babamın bilgisayarı olmadığı o dönemlerde boyayla fırçayla çalışıyorlardı. Ben onlara göre yine bir nebze daha teknolojiktim diye bilirim. Neyse o zamanlar internet olmadığı için çantacılar gezerdi. İçinde korsan clipart filan satıyorlardı. Bizde görsel olarak onları satın alıp kullanırdık. Yazı fontlarını filan tek tek elimizle arıyorduk böyle fotoğraftan siteye yükle benzerini bulsun vs imkansız bir durumdu. Bulamayınca da mecburen tekrar font çiziyorduk.

Şimdi dün öneri üzerine kanva'ya üye oldum da, gerçekten harika bir sistem yapmışlar ve çeşit bolluğu epey var. Bilgisayar da saatlerce sürecek işi hazır şablonla 5 dakika da hallettim. Bizden sonraki nesile bunlara da gerek kalmayacak sanırım çünkü geçenlerde bir makale okudum. Sen istediğin kelimeleri söylüyorsun o sana tasarım oluşturuyor. Teknoloji korkutucu gerçekten akıl sır ermiyor veya ben piyasadan uzak kaldığım için bana öyle geldi