Sarısının içerisinde sadece yağ, tuz ve patates var. Bu yeşil paketlide ise beyindeki haz merkezine sinyal göndererek bağımlılık oluşmasına neden olan monosodyum glutamat (MSG) yani Çin tuzu bulunuyor. Monosodyum glutamat bağımlılık yapan ve sürekli kullanımında sinir sistemini etkileyen toksik bir madde. Bu markaların ABD'de satılanlarında monosodyum glutamat bulunmuyor ancak TR'de satılanlarda bulunuyor. İnsanlarımız talepte bulunmadığı için bu maddenin sınırlı olarak kullanılması ülkemizde yasal.

Kaynaklar:
https://www.fritolay.com/dietary-nee...s-no-added-msg
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5938543/

cuvelious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şimdi diyeceksiniz gece gece tek derdin bu mu diye. Hayır değil

tek bi tane severek yediğim abur cubur var o da bu cips. tadı aşırı derece de bana hitap ediyor ve bağımlılık verici. ama fiyatı son 6 ayda anormal derece de arttı ve alma imkanım zorlaştı. Toplu veya tekli olarak daha uyguna almanın bir yöntemi var mı ?
fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilk başta bana igrenç gibi görünen,istemeye istemeye,mecburen yedigim bişeydi ama sonra bagımlısı oldum resmen.onu keşfetme olayımda şöyle ; 2006 yılında bi ara agır hastaydım ben,sürekli arabanın arka koltugunda yatıyorum,kafamı dahi kaldıramadan.o halde şehir şehir,doktor doktor geziyoruz.bu sırada arabadan inecek,yemek yiyecek filan halim yok ve yattıgım yerden çizi bisküvisi ve sade lays (sarı olan) ile hayatda kalmaya çalışıyorum malatyaya giderkendi sanırım,benzir almak için durdu babam.anneme o sarı laystan almasını söyledim.sade oldugu için yemesi rahatdı onun.annemin aklı bende tabi,nolucak bu hastalık işi filan diye.derken güneşte farketmeden yeşil olanı almıştı sarı sandıgı için.ilk başta tipine baktım,kokusuna baktım igrenç duruyor.ben bunu yemem diycem normalde ama yoldayız,hastahaneye yetişicez ve başka bişey yok yiyecek.mecburen zorlada olsa yedim.paketin yarısına kadar sevmedim tadını,sonradan hoşuma gitti.nasıl hoşuma gittiyse artık,o günden sonra ne zaman cips yiyecek olsam alacagım cips % 95 odur.