Konuyu fazla uzatmayacağım, çoğunuz zaten artık biliyordur diye düşünüyorum Shortpixel eklentisini yapan şirket güzel bir kampanya başlattı. Kampanyalar şu şekilde:

Aylık Planlar:

Kredili Paketler:

Şimdi bilmeyenler için Shortpixel eklentisini biraz anlatalım.

Shortpixel Eklentisi Nedir? Ne İşe Yarar?

Shortpixel eklentisi bir resim optimizasyonu eklentisidir. Günümüzde artık zorunlu olarak kullanılması gereken eklenti türlerinden bir tanesidir. Hızlı ve hafif bir eklentidir, sunucuyu fazla yormuyor. Ücretsiz sunuculan resim optimizasyonu eklentileri hiçbir zaman işinizi görmeyecektir, eninde sonunda ücretli bir eklentiye geçiş yapmanız gerekiyor ve bu fırsatı da kaçırmanızı tavsiye etmem.

Ben Resimlerimi Kendim Sıkıştırıp Yüklüyorum, Ne Yapıcam Eklentiyi?

Resimleri kendiniz manuel olarak sıkıştırsanız bile sürekli olarak resim formatları değişiyor, eskiden jpg formatının kullanılması istenirdi, şimdi Google Page Speed Insigts aracı yeni nesil resim formatı olarak Webp ve Avıf öneriyor. Bu 2 seçeneğe arasında da benim tercihim Avıf oldu diyebilirim. Aşağıdaki blog sitemde aktif olarak normalde JPG olarak yüklediğim resimler ziyaretçilere Avıf formatında sunuyorum ve bunu Shortpixel eklentisi ile yapyorum.

Örnek Site: https://www.colaker.net/

Yukarıda örnek verdiğim sitede kredili paketlerden 10 dolarlık paketi 3 senedir kullanıyorum. Kredili pakette her ay veya her yıl ödeme diye bir durum yok. Kredi satın alıyorsunuz ve o kredi bitene kadar kullanıyorsunuz. İster tek site için isterseniz de birden fazla site için aynı paketi kullanabiliyorsunuz. Kredili paketi almadan önce sitemde ortam dosyalarına girip kaç dosya yüklü olduğuna baktım ve yılda ortalama ne kadar dosya yüklediğimi hesapladım, ayrıca resimlerini AVIF formatına dönüştürmek istediğim için mevcut ortam dosyası sayısınıda hesapladım. Bu şekilde kendim için en uygun paketi aldım, aradan 3 sene geçti ve paketimin yarısını anca bitirdim.

Not: AVIF Formatını kullanabilmeniz için sunucuzunun destekliyor olması gerekiyor!
Kampanyaya gelecek olursak kredili paketlerde normalde 10 dolar için 10 bin kredi hak veriyordu, şuan ki kampanya ile de toplamda 30 bin kredi veriyor. BONUS yazan kısımlar kampanya dahilinde ekstradan verilen kısım, siteleriniz varsa veya freelance olarak hizmet veriyorsanız yararlanabilirsiniz. Doların seviyesini biliyorsunuz bu zamanda dolar ile satış yapılan ürünlerdeki kampanyaların çok önemli olduğunu düşünüyorum.