Duygularımızı dürtülerimiz ve güdülerimiz ile karıştırmamamız en doğrusu diye düşünüyorum . Karıştırdığınız zaman insanlığınızı da kaybediyorsunuz . İşbu duygular o belirtiler kalp sıkışması içinin cız etmesi nefesin kesilmesi bunlar hep sen uyarılasın diye olan şeyler .
Uyarıldığın zaman dürtüne güdüne yenik düşüyorsan ve nihayetinde bir davranışsal bozukluk sergiliyorsan ya da eylemsel bozukluk icra ediyorsan bu insani değildir bu hayvanidir .
Küçük çocuklarımız bunu yapsa ağlasa dövünse normal karşılarız çünkü küçük çocuklarımızın ceza-i ehliyeti sınırlıdır .
Yetişkinler yaparsa ceza-i ehliyetlerinden şüphe ederiz . Melekeleri yerinde mi diye düşünürüz ?
Bunun nedeni yetişkinlerin 18 - 24 ' den sonra sinirsel bir olgunluğa ve doygunluğa ulaşmalarıdır . Akli melekeleri yerinde değilse anlayışla karşılarız .
Köpeğin öldüğü zaman onu gömersin varsa yavrusu sahiplenirsin hayata kaldığın yerden devam edersin arada da onu anarsın !
Fakat onu evladın yerine koymazsın ! Bizde kedi köpek büyüttük besledik .
Doğuda vatani görevimi yaparken bile köpek eğitim merkezinden atılmış eğitimli bir köpeği sahiplendim ben , besledik büyüttük tüylerini parlattık bizim devriye onbaşımız oldu .
Fotoğraflarım hala durur .
Özetle bendenizin size söyledikleri şudur !
Bir köpeği evladıyla aynı kefeye koyan insanların olduğu bu dünyada o insanların çocukları da sokaklarda gezmektedir birisi bizi evladı yerine koysun diye !
Sevdiği bir canlıyı, arkadaşını kaybetmiş arkadaşımız. Üzgün.
Siz de, bu tür köpeklerin nereden geldiğini ve çok fazla anlam yüklemenin delilik olduğunu ifade ediyorsunuz. Cümlelerinizin birçoğu anlamsal olarak kopuk olması da, düşünsel bağlamda fazla sorguladığınızı ve mantıklı ilişkiler kuramadığınızı gösteriyor. Siz, duygularını kaybetmiş bir birey haline gelmişsiniz. Burada yazdığınız da yazarı manipüle etmek için, "üzülme, değmez be!" gibi bir anlama geliyor. Sahi, beyniniz size oyun oynuyor olabilir mi?
Sizin insanı duygularını kaybetmiş bir cani olduğunuzu düşünüyorum. Köpeklerin insanlar gibi iradesi yoktur. Belki dediğiniz gibi olabilir. İnsanların acısının ortasında gelip patavatsız patavatsız konuşmanın manası nedir ? Bir insanın cenazesinde boşver zaten iyi biri değildi seni çok üzmüşlüğü var demek gibi bu. Bu tarz şeyler yazarken önce elinizi vicdanınıza koyun.
Köpek, kedi, ağaç... bir canlıya değer vermeniz onu evladınız yapar.
Oğlunuzu kaybettiğiniz için çok üzgünüm, umarım kısa süre içerisinde yeniden kendinizi toparlarsınız. Konu içerisindeki mesajlarda insanlığın ne olduğunu anlayamamış, canlı değerini ve sizin için değerini bilmeyen şahıslarıda takmayınız. Sevgili köpeğimiz, evladımız kadar sevgi dolu olmayan insanlar var etrafımızda. Hayatı boyunca sevgi görmemiş, karşılıksız sevgi bile besleyememiş yorum atan şahısların bu duyguları anlaması çok zor.