Süs köpekleri öncelleri aristokrat sınıfların hanedanların kralların bakımında bir başkasına da beslemesi için izin verilmeyen aristokratlar yanında üşenmeden gezdirsin diye melezlenmiş küçük taşınabilir sevimli tüy dökmez kokmaz köpeklerdi . Velhasıl kelam Kapitalizm büyüdükçe süs köpekleri aristokrat sınıfının dışında da talep edilir arz edilir hale geldi .
Satışları da iyi olduğu için , kendini de sattırdığı için insanları da evcilleştirdiği için kapitalizmin iştahını oldukça kabarttı .
Özür diliyorum ve şunu söylemek istiyorum . Ne yazık ki sizin oğlunuz değil . Bu tip köpekler insanları evcilleştirmede mahir olarak üretilmiş köpeklerdir . İsteklerini size yaptırtabilmek için tasarlanmıştır .
Sizin psikolojik etkilere karşı zayıflığınızı zoolojik tarafınızdaki güdülerinizi kullanırlar . Anlayacağınız dilde söylemek gerekirse sizin bugunuzu insanların açığını kullanırlar .
İşbu köpek de sizi ne babası ne de sahibi olarak görür . Köpeğin melekesi yoktur . Köpek dürtüsüyle hareket eder klasik koşullanır . Sizin onu oğlunuz olarak görmenizin nedeni köpeğin sizi manipüle etmesidir .
Doğada insanları evcilleştiren köpekler nasıl varsa , bir başka hayvan türünü evcilleştiren bir başka hayvan türü de var .
Buna yapay seçilim denir . Kurtlarda bu şekilde insanları evcilleştirmiştir ehlileştirmiştir . Kurtlardan insanlar aralarında kalanları da stres hormonu kortizol az olanı da insanın bu buguna göre form değiştirmiş ve günümüz köpeğine dönmüştür . Şirinlik küçüklük üzgün yüz hatları hepsi insanları manipüle etmek içindir .
Bir de insan kadar akıllı olsalardı büyük ihtimal insanları kendilerine köle yaparlar her türlü istifade ederlerdi . Düşünün melekesi olmayan bir yaşam formunun insan gibi akıllı bir varlığı nasıl manipüle ettiğini ? @yalnizyargic;
Yalnız yargıç haklıdır , benimde köpeğim oldu küçükken adı da boncuktu . onunla koşardık eğlenirdik . Bir gün kayboldu lakin hayatımda üzüldüğüm anlardan önemlilerini sıraya koysam boncuğun kayboluşu sıraya girmez .
Hele çocuklar niye ağlarlar her şeye ? Onu istiyorum bunu istiyorum şeklinde . Düşün anasını babasını manipüle edemeyen insan çocuğunun yanında köpek nasıl manipüle ediyor insanları .
Çocuklara neden oy kullanma hakkı verilmez , neden üstüne ebeveyninden izinsiz hat açtırmaz taşınır taşınmaz malı olmaz . Çünkü çocuk da cezai ehliyette sınırlıdır .
Haliyle çocuk on sekiz yirmi dört yaşında sinirsel olgunluğa ve doygunluğa ulaştığı için zoolojik bilimsel olarak öncesi ebeveynlerinin gözetiminde olur .
Bunu dememin nedeni
insanları artık sinirsel olgunluğa ve doygunluğa ulaşmamış standartların çok çok altında düşük algılı bireyler olarak yetiştiriyoruz bu da kapitalizmin işine geliyor .
Köpeğini sevebilirsin ama onu evladın yerine koyman hayatının merkezine oturtman çok yanlış . Köpek köpektir insan insandır .