Merhaba Arkadaşlarım,
Yaklaşık 1,5 yıl önce bir eğitim içerikli doküman paylaşımı yaptığım web sitesi açtım. İlk zamanlar çok iyi başladık. Her yeni eklediğim konuda ilk sayfadan sıralama alıyordum. 3 - 4 tane tanıtım yazısı ile iyice ilerlemiştim. Sayfalar siteler belli bir noktaya ulaştıktan sonra sitede bir duraklama dönemine girdim. Duraklamadan sonra çöküş dönemi başladı. Şimdi yeni eklediğim konu bırakın ilk sayfadan sıralama almayı 4. sayfadan sıralama alıyor. Önümdeki sitelerin ise arama konusu ile hiçbir alakası yok. Peki neler yaptım siteye ?
- Tanıtım Yazısı alımları her ay belli sayıda günlere yayarak aldım. (Toplam 3-4 bin TL harcadım)
- Belli aralıklarla da, pa yüksek profil backlinkler ve forum backlinkleri aldım.
- 3 veya 4 edu sitesinden link aldım.
- Pdf Linkler aldım siteye hatta wikipedia linki bile aldım.(Wiki linki konum ile aynı olduğu için sıkıntı olmadı.)
- Duraklama döneminde Site İçi Optimizasyon Çalışması yaptırdım. Ondan kaynaklı olabilir diye, forumdan bir arkadaş yaptı.
- Çöküş döneminde zararlı backlink çalışması yaptırdım. Yine forumdan bir arkadaş oluşturdu listeyi,
Ama şuan site toparladı mı? Hayır arkadaşlar daha ne yapayım daha ne yapmam lazım sıkıştım kaldım. Sitenin içerisinde yer alan tüm dokümanları kendim pdf halinde hazırladım. İçerikler kullanıcı odaklı herhangi bir sıkıntı yok. Sıralamaya baktığım zaman birçok değer olarak benden daha düşük web siteleri önümde çıkmaya başladı.
Gerçekten tıkandığım için buraya konu açma gereği hissettim. Sorum şu ben daha ne yapayım usta ? Tamam mı? Devam mı?