Bu soruyu sormak için fizyolojik olarak yeterli bir varlıkmıyız onu baz almak lazım önce, Bir kedinin evrene nasıl bir gözle baktığına dair fikrimiz sadece ampirik deneylerden öteye gitmiyor, kendimiz deneyimleyemiyoruz. Yani bilim diye nitelendirdiğimiz şey insan elinden çıkma, yapılan bütün araçlar bütün uzay sondaları, teleskoplar her biri insan elinden çıkma şeyler. Ya peki boyutsal olarak ya da fizyolojik olarak algılayamadığımız bir canlılık varsa nolacak ? Bu arada sorumu "in,cin" metafiziksel varlıklar olarak almayın inançlı biri değilim dini boyutta değerlendirmiyorum, Yani bir organ olarak gözümüzü baz alıyorum bunun her canlıyı görebilme olasılığı nedir ? Bertrand russel'in demlik metaforu vardı ben onu biraz değiştirerek sorayım, Gezegenimizin üzerinde insan fizyolojisinin, algılayamadığı bir çaydanlık uçuyor olsa bu zamana kadar bilimin elinden çıkma hiç bir araç gereçte bunu göremiyorsa yaradılışın başından beri o orada fink atıyorsa ne olacak ?

Ayrıca evrende milyonlarca gezegen, galaksi , dünyamızda ki tüm kum tanelerinin 50 katı kadar gezegen olması durumu insan formunda bir canlının oluşması için yetmeyebilir, Çünkü @griffinn; hocam'ın değindiği gibi aynı şekilde insan formunda bir canlının oluşabilmesi için neredeyse milyonlarca olasılığın bir araya gelip bir evrimsel süreç başlatması lazım, hadi onu da geçtim buna uygun canlılığın oluşabileceği bir gezegen'de olması lazım.

Hep enrico fermi yüzünden oldu bunlar, fermi paradoks'unu insanların aklına sokup gitti , Sorduğu sorudan dolayı hala binlerce soru türüyor kafamızda.