kimenet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@tolgi; hocam 4-5 karakterli bi kaç domaini takibe aldım düşmek üzere.. dropcatch sitesinden backorder çok yapmak istemiyorum hem 60 dolar alıyolar hemde ihaleye çıkma ihtimali var.. Daha uygun backorder veya manuel şekilde almamı tavsiye edermisiniz.. En karlı ve garantili nasıl yapabilirim hocam..

Veya çok şansa bırakmayıp dropcatch ten mi almamı önerirsiniz.. İhaleye çıkarsa telifi ne kadara çıkarmalıyım..

Domainler buna benziyor hocam ; "konar"
Selamlar, 4 harf .com lar düşüyorsa 1 kişide zaten kalmaz, açık arttırmaya kesin gider, onlarda direk açık artırmaya göre kendinizi ayarlarsınız.
5 harf .com alan adlarının özelliklerine göre backorder yapılabilir, alan adı açık arttırmaya giderse zaten para çekilmiyor, yani şansınız denemiş oluyorsunuz.
Açık artırmalar da aynı şekilde, alan adının özelliklerine göre, DropCatch meşhur bir vitrin olunca teklifler abartı çıkabiliyor, kumar oynar gibi gaza gelen de var.
Al-sat için ilgileniyorsanız düşen bir alan adını takip edip değerini öderseniz bence hiç bir anlamı yok, sizin uygun fiyata almanız lazım ki değerinde veya üstünde satıp kazançlı çıkın.
Alan adı seçerken klasik özellikler var, markalaşabilir alan adı özellikleri şeklinde, bence en önemlisi telaffuz, alan adını birine söyleyince hemen anlaması önemli.
Hangi alan adlarında daha fazla bütçe ayırsak gibi bir konuda yardımcı olamam, zor konu, ben de hala yanlış alımlar yapıyorum, alan adları değerli mi değersiz mi arada kalıyorum,