VipHouseMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hakkınızda hayırlısı olsun hocam sevindim adınıza 😊
Teşekkürler hocam

eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değer tecrübe olur.genel kültür olur.macera olur.bu deneyimi kazanmak parayla ölçülemez.hiç değermi felan diye düşünme bile.belki fırsat kapısı sana açılabilir bilemezsin
Evet hocam çoğu kişi böyle diyor fakat kur farkı insanı düşündürüyor maalesef.

Sinquary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben aynı şekilde 3 aylık gitmiştim kendimce fikrim şu:

1. Aylık 600 Euro ayırmanız yeterli olur ben tutumlu bir şekilde geçinmiştim aylık 600 euro ile. Ayrıca mutlaka 15 Euro Ticket alın ulaşım masraflarını tamamen kafadan silmek için.
3. Lojman varsa lojmanda kalmayı deneyin ben aylık 100 Euro ile lojmanda kalmıştım, büyük apartmanlar vardı aylığı 300-500 Euro ona da önceden ortak birilerini bulup 2-3 kişi girebilirsiniz.
4. Benim önerim sadece çalışmaya ve CV geliştirmeye gitmeyin mutlaka gezebildiğiniz kadar gezin ve anı toplayın, dediğim 15 Euro ticket çok önemli hayat kurtarır yani ücretsiz istediğiniz her yere gidebilirsiniz. Son olarak Almanya da işletmenin yemeği karşılaması diye bir şey yoktur fakat sadece yemek için bir maaştan ziyade harçlık talep ederseniz geri çevireceklerini sanmam eğer lojmanları varsa mutlaka değerlendirin. Özellikle tutumlu olmaya dikkat edin fakat tutumlu olacağım derken sakın evde oturmayın Almanya da gezmek gerçekten çok ucuz hatta hemen hemen ücretsiz.
Büyük apartmanlar şu an araştırdığım kadarıyla 800 ile 1000 euro arası oda kiralama veya tek kişilik evler.Ticket ise arkadaşımın söylediği kadarıyla 80 euro aylık sınırsız ulaşım. Tutumsuz bir şekilde harcama yaparsan ise 600,700 euro diyor masraf konusunda yine aynı arkadaşım. Kafamda 1500 euro gibi düşünüyorum aylık gideri. Asgari ücrete baktığımda ise orantılı olduğu için geçekçi geliyor bu sayı. Teşekkürler hocam görüşleriniz için.

Tufan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1: bir aylık konaklama ücreti 800 ile 1000€ arası, öğrencilerin kaldığı öğrenci evleri mevcut. 1 oda için belirlenen bir fiyat bu tabi bulmak çok zor (hangi semtte olduğuda önemli tabi.
2: yurtdışı tecrübesinin portföyünüze katkı sağlayacağına inanıyorum. En azından tecrübeniz ve alman disiplini almış olursunuz.
3: airbnb app ini telefonunuza indirip konaklama seçeneklerini ve fiyatlarınıda görebilirsiniz.
4: berlinde konaklama çok pahalı yeme içme ve ulaşım içinde en az bir aylık 2000€ bulundurmanız gerekiyor. (konaklama hariç fiyat)
Teşekkürler hocam görüşleriniz için fakat masraf konusunda 2000 Euroyu ilk sizden duydum açıkçası. Gözümü korkuttunuz biraz