Merhaba Ocak başlarında Berlin'e yazılım ile alakalı staj için gideceğim, gidebilmek için her şey hazır. Yeşil pasaportum mevcut o yüzden vize işlemleriyle uğraşmayacağım. Berlin Teknik üniversitesinde yüksek lisans yapmayı planlıyorum ilerde. Fakat şirket herhangi bir para ödemeyecek diyebiliriz verdiği tutar için, o yüzden çoğu ücreti kendim karşılayacağım. Sorularım ise şunlar.
1- Daha önce Erasmus için Münih ve Berlinde 1 hafta falan kaldım fakat fiyatlar konusunda çok bir şey bilmiyorum. 1 aylık süreç için konaklama vs. ne gibi bütçe ayırmalıyım ?
2- Stajı yapacağım şirket akıllı ürünler ile alakalı bir şirket arabasından tutum ulaşım robotlarına kadar, bir aylık bir süreci cebimden ödememe değer mi cv eklemek için ? Veya ilerde yüksek lisans kabul edilme süreçlerini kolaylaştırır mı ?
3- Konaklama konusu gerçekten sıkıntı, yaygın olarak kullanılan uygulamalar vs. biliyor musunuz ?
4- Daha önce uzun süre kalmış veya kalmakta olan arkadaşlar ve abilerimden herhangi bir konuda vereceği ipucu dikkat etmem gereken şeyler var mı Berlin için ?
Teşekkürler şimdiden r10.