ALLAH sonumuzu hayırlı etsin, inşallah en kısa süre içerisinde bu ev sahibi / kiracı olayları biter. Artık vatandaş ne yapacağımı şaşırdı. Yakında cezaevleri dolar hırsızlık, gasp, ve diğer suçlardan ötürü milletin cebinde doğru düzgün parası yok. Her ailenin ayrı/apayrı derdi tasası var ne olacak böyle? Bize dua edip hayırlısını dilemek düşer. Yanlış anlamayın lütfen, içimde olanları bende klavyeye dökmek istedim.
Öyle hocam hayırlısı diyelim
Ev sahibine cephe almak size huzur vermez hergün bunu düşünmektense başka ev bakmak daha iyi olur. Kim isterki mahkeme vs. uğraşsın huzurunu bozsun. Allah kolaylık versin.
Ben dalaşmak niyetinde değilim ben kendim gelcem dedi tamam dedim
İleriyi düşünerek bir hesap yapın derim. Asgari ücret artacak onu'da hesaba katabilirsiniz.
8k maaş alıyorsanız en az 10k olacak. Sizin bu durumda 3500-4000 TLyi rahat verebiliyor olmanız lazım. Ona göre ev sahibi ile oturup konuşun anlaşın. Tekrar sözleşme yapın yasal tefe-tüfeye ( %85 olan ) ek %10-20 fazlasını zam yapacağınızı söyleyin. Maaşınızda zaten öyle artacağı için sıkıntı olmaz. Böyle gidersiniz.
Ev taşısan yeni ev bulsan daha çok masraf olur. İnat etsen kirayı bile vermezsin ama 6 ay 1 sene huzursuzluk çıkar sürekli kavga görültü , icralık vs olursun , sonunda yine çıkarsın , başka bir evde daha yüksek rakama girersin yine zarar edersin.
Hocam ev sahibi zamdan bahsetmiyor
ev bir ihtiyaçtır zarurettir insan dışarda parkda bahçede yaşayamaz bir asgari ücretlinin maaşı kadar olmamalı maaş arttığın zaman efe TÜFE'ye göre zaten zam yapılıyor kimse itiraz etmiyor şimdi ben 4000 ev bulsam 4+4+4+4=16 bin TL şimdi durumu olmayan adam nasıl taşısın evini hayırlısı