D3LpHi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yarısına kadar okudum, baktım bitmiyor sonunu okudum. Her işte bir hayr vardır. Allah ikinizide mutlu mesut etsin.
Allah razı olsun üstadım, ben mutluyum gerisi beni pekte irdelemiyor aslında.

Gokyuzu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı soruya defalarca yanlış cevabı vermek, sonunda sizi doğru kişiyle bütünleştiriyor. Hayat işte pişe pişe yanacağız.
Çok doğru demişsiniz, rulet gibi çevirdikçe ihtimaller değişiyor hayatta.

RuLLeTs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla yazı uzun geldi ilk başta dedim kesin sıkılırım diye ama sürükledi ve bitirdim. Sonuna gelene kadar çok şey söylemek istedim yazıp sildim sonunda evlendiğini gördüm ve sadece şunu diyebilirim, bu anı kazık bile olsa hatırlama hocam boşver. Çok mutlu olun inşallah
Teşekkürler üstadım.

royalenes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cidden sonuna kadar okudum. Ben de Ömerle ihanet bekliyordum da gelmedi Bu yaşıma rağmen çok uzun bir ilişki yaşadım fakat o da sizinki gibi toxic di. Bizde seneler değil de haftalar giriyordu arayaa vs vs. Ama ben de şunu öğrendim; Aynı soruya aynı yanlış cevaplar olmuyor, olmuyor...
Ben bu olayları yaşarken kendime şunu hep soruyordum "Acaba neden bu şekilde oluyor?" diye. Mantıklı ya da açıklayıcı bir cevap bulamıyordum. Sonrasında ilerleyen süreçte psikolojik olarak vurdumduymaz bir hâle büründüm. Ben en çok şunu anlamıştım ki; şuan ki eşimle evlenene kadar çekildiğim fotoğraflar filan vardı, tüm fotoğraflarda somurtkan ve asabi bir yüz tavrım varmış. Şimdi bir fotoğraf çekiniyoruz 32 diş gülüyorum

Zeqap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuna kadar okudum yazdıklarınızı hocam, yaşadıklarınızı daha iyi anlamak niyetiyle söylemek ve sormak istediklerim var; siz çok masum sahiplenici ve raziyeden daha fazla bir şeyleri ciddiye alarak (ki en doğrusu budur) ilişkiyi yürütüp adımlar atmışsınız ama karşınız da ki insan sizle aynı hareketler de düşüncelerde olmayınca yolun sonunda yine o kadar şeye rağmen ciddiyetsizliğini ve iktidarsızlığını göstermiş size, sizin burada ilişkiye raziyeye çok ciddi baktığınızı ve sahiplendiğinizi kabul ediyorum ama keşke raziyeye derdinin ne olduğunu sorsaydınız raziyenin gerçekten niyeti ne sizle ciddi bir ilişki mi yoksa sizle oynamak mı yoksa raziye vicdanlı birisimi yoksa asla sadakati olmayan birisi mi bunu çıkartamadım size soruyorum sizce raziyenin derdi neydi raziyeyi nasıl bir insan olarak tanımlayabiliriz ki hayatta böyle insanlar da var diyebilelim
Siz ve sizden önceki yorumlarda ya da hatıratımın içerisinde Raziye'ye hiç hakaret ettiğimi görmemişsinizdir. Ben Raziye'nin yaptıklarının hatalı olduğunu biliyor ancak kendisinin bu tavrının hep taraf seçememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Buraya kadar ki yorumumun aslı, aslında Raziye'nin bana yaptıklarına kızıyor ancak kendisine kızamıyordum. İlişki tek taraflı gibiydi, kaptansız bir gemi yürütmek gibi adımlarımın her biri boşa düşüyor ve yalnız kalıyordum. Bu hatıratımı anlatırken kısa olarak yazdığım hâlidir, halbuki uzun uzayı da yazmış olsam 100-150 sayfalık bir roman haline getiririm. Ben bu hikayemin ortalarında İslâmiyet ile barışma dönemi geçirdiğim de şunu fark ettim: "Vicdanen rahat olmadıktan sonra kalben zirvede olmak, canlıyken mezarda olmak gibidir." Bu sebeple ben karşı tarafı seviyor ancak ondan gelen tüm cevap, hareket, söz, fiillere hep tekrar tekrar âşık oluyordum. Ahh, ahh.. işte Raziye aslında iyi birisiydi buna tüm inancımla eminim ancak İlahi bir kararda vardı ki o benim için bir eş değildi.

Raziye nasıl birisiydi tarif edeyim mi? Şahsiyet olarak sinirli ve iyi bir mizaca sahip ancak karakter olarak hedeflerine odaklı ve hedefine erişmek uğruna her şeyden vazgeçebilecek birisi. Şeytan tüyü dedikleri yapıya sahip; herkesi ikna edebilir ancak kendisi için doğru olanı yapma hususunda emin olmadığı şeylerde buna dahildir. Ben bu hikayemin sonlarında ki İstanbul'a hafızlık için yapmaya gittiğim dönemde Raziye'ye isteseydim bedenen sahip olabilirdim, o potansiyel vardı ikimizde (ikimizde genciz ve hayatın en kararsız noktalarındayız). Ancak düşüncelerimde dahi ona olan sevgimin literatürü asla bu boyutta bir düşünceye sebebiyet vermiyordu. Raziye hoştu ancak mevsim gibi gelip geçiyordu ve bir ayı, öteki ayı ve bir sonraki ayı derken hep bir döngü içerisindeydi.

Hatıratımda yer vermediğim birçok anı var bu hikayede. Ancak ne sizlerin dinlemeye ve de benim yazmaya buna ömrüm yetmez. Bir hediye almıştım Raziye'ye... O bana "Kutup Yıldızım" derdi hep, hep yön göstersin ve hiç yanımdan ayrılma diye. (hediye doğum günü içindi)

XXXXXXXXXXXXXXX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Tüm makalenizi okudum. Beğendim. Hatta aklıma iyi bir makale yazacağınız gelmişti. Kontrol ettim makale yazıp satıyormuşsunuz. Size bir arkadaşlık isteği gönderdim. Yakın bir zaman da sizinle çalışmak istiyorum. Bu arada mutluluklar dilerim.
Teşekkürler. (neyini beğendiniz tam olarak bilmiyorum da ben pek beğenmedim oyuncularını)