BurakArici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok gerginsin
Nedir alakası ben anlayamadım tam olarak gerginliğin ?

Yaşanılabilir olan gezegenlerin ve içinde su da dahil olmak üzere habitat olmaya müsait ortam barındıran gezegenlerin oluşabilmesi için ..

Galaksinin içinde yıldız sisteminde yıldızına uzaklığı ve dahası uyduları yörüngesi karası atmosferi zibilyon tane etmeni var !

Bu etmenler evet tıpkı dünyada olduğu gibi gerçekleşiyor sağlanıyor bu koşullar !

Ama koşulları itibariyle de bunlar çok çok çok uzun ışık yıllarında gerçekleşiyor !

Mesafe de çok uzun olduğu için oradan oraya sinyalin ışığın gelmesi de olmuyor ki o ışık bize gelesiye kadar akibeti ne oluyor sen hesap et !

Haliyle dünya dışında yaşamı bilmek istiyorsak Samanyolu galaksisinin dışına doğru ilk kolonileşmeyi yapmak zorundasın !

Ondan sonra o gezegenlerden gelen ışığı sinyali görebilirsin , Tabi aradaki mesafeleri düz aşmak istesen yüz binlerce yıl ?

Sırf ışığın bize gelmesinin yüz binlerce yıl sürdüğü gezegenler var ki en yakınımız da ! o yüz binlerce yıl ?

Zaten insanlık var tarihi 8000 en fazla ! sen düşün .

Senin için bir yaşanılabilir gezegenin bize olan uzaklığını veriyorum tabi bu dönüşümüze göre de değişiyor

36 trilyon kilometre !

NOT : Güneşe olan uzaklığımız 150 milyon kilometre sen düşün bakalım aradaki farkı ?