Kişiyi birkaç senedir takip ederim. Aldığı hisseyi hiç bir zaman almadım da satmadım da. Konu da gördüğüm bir kaç yanlış bilinen ile ilgili bilgi vermek için yazmak istedim. Öncelikle kişi genellikle dipten aldım diye tabir ettiği hesabında portföy görüntüleri ile beraber paylaşır. Bu resimlerde hisselere küçük yatırımcıya göre yüklü paralarla girdiği görülür. Bunu gören küçük yatırımcı hissede maliyetlenmeye başlar. Arkadaş sattığı zamanı söylemez, birkaç gün sonra öğrenirsiniz. (Aracı kurum dağılımı takip edenler onun sattığını söylemeden anlayabilir.) Yüksek takipçili hesaplar sattığı zaman anında yazsa onunla beraber alanlar satmak için sıraya girecek , devre kesme ve taban ile sonuçlanacak daha derin yaralara neden olacaktır. Gelelim ceza yediği hisseye;

cezada belirtilen bölüm kırmızı ile gösterdiğim bölüm. Uzun vade bakılmasa bile kısada da çok büyük değişimlere yol açmamış gibi görülüyor. Mal kitleyecek adam böyle aleni yapmaz. Bu düşüncesi olan adam, farklı kişiler üzerine açtığı hesapları kullanır. Satmaya başladığı zaman da tabandan bile malı veremezsin sıra sana gelmez çünkü. Aşağıdaki örnekteki gibi;
Düzenleme: Örneği sildim başımıza iş almayalım
Mesela şu yukarıdaki hissede ceza çıktığını daha göremedim ben. Belki ilerleyen bültenlerde gelecektir ama aylar sonra gelen bülten insanların içini rahatlatmıyor. Bu tür olaylara anında müdahale edilmeli ki diğerleri cesaret bulamasın.
Konuda bahsedilen kişiyi tanımam da, savunmam da. Twitter'da hisse yazmak gibi bir amatörlüğe soyunduysa bu cezayı zaten göze almıştır. Kaldı ki ilk cezası da değil.