Merhaba değerli forum üyeleri; bu akşam birçok kredi seçeneklerini sizlerle paylaşacağım. Biliyorsunuz ben mali müşavirim ve bankalar bizim uzmanlık alanımız değil ama ben yine de bildiğim kadarıyla sizlere madde madde özet bilgiler vereceğim. Teşekkür ederim.

1- Esnaf Kefalet Aracılığıyla Sunulan Esnaf Kredisi
Son çıkan düzenleme ile esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla ortalama 0.65-0.80 faiz oranıyla Halkbank’dan esnaf kredisi çekebilirsiniz. En belirgin şartı ise memur veya vergi levhası olan iki kefil istemesi ve ipotek karşılığında verilmesidir. 60 aya kadar çekilebiliyor

2- Halkbank Girişimci Kredileri
Son 1 yıldır Halkbank belli girişimcilere belli şartlarda 1.22 faiz oranıyla girişimci kredileri veriyor. Bu krediden faydalanmak için herhangi bir ipotek veya kefile ihtiyacınız bulunmuyor. 60 aya kadar çekilebiliyor

3- Diğer Girişimci Kredileri
Yukarıda belirtilen krediler dışında resmi ve özel bankalardan şirketinizin üzerine yine kredi çekebilirsiniz. Ancak faiz oranı oldukça yüksek olabiliyor. Ortalama 1.75 faiz oranından başlayan ticari krediler yine 60 aya kadar çekilebiliyor. Faiz oranları kredi notunuza göre değişiklik gösterebiliyor.

4- Esnaf,Girişimci veya Ticari Kredi Dışında Bireysel Krediler
Bu krediyi ise düşük tutardaki ihtiyaçlarınız için düşük vadelerde bireysel ihtiyaçlarınız için kullanabiliyorsunuz. Bu krediler ortalama 1.65 oranından başlıyor ve çalıştığınız bankadan bankaya ve bireysel kredi notunuza göre faiz oranı değişebiliyor. Maksimum 24-36 aya kadar çekilebiliyor.

5- Araç Kredileri
Aracınızın üzerine belli şartlarda maksimum 48 aya kadar araç kredisi çekebilirsiniz. Yine bu kredinin oranı da ortalama 1.65 den başlar.

6- Ticari Kredi Kartları
Krediler dışında bankalardan şirketinizin ihtiyacı doğrultusunda ticari kredi kartı alabilirsiniz. Bu kredi kartlarıyla mağazalardan alacağınız ürüne göre 18 aya kadar taksit yapabilme imkanı elde edersiniz.

Ben elimden geldiğince sizlere bu konularda bilgi vermeye çalıştım. Umarım faydalı bir konu olmuştur. Sizlerde daha fazla bilgi almak isterseniz veya herhangi bir konuda bilgi almak isterseniz PM üzerinden ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar ve de iyi akşamlar