Merhaba,
Zorunluk olmadıkça 301 yönlendirmesi yapmamalısınız. Özellikle ana sayfaya hiçbir şekilde URL yönlendirmeyin. Sadece müşteri kaybı değil, sıralamalarda da aşırı şekilde düşüş yaşarsınız.
1- Apache mi yoksa Nginx mi kullanıyorsunuz? Bunu soruyorum çünkü ona göre URL kuralları hazırlamak gerekecek.
2- Yukarıda anlatmışsınız ama afedersiniz de tam analiz edemedim. Bir kere daha örnek verir misiniz? Misal "şu link, işte bu linke yönlenecek" gibi gibi.
3- Hangi yazılımı kullanıyorsunuz?
ID'ye dayalı redirect için çoğu zaman importer yazmak gerekebiliyor veya yazılımın ID bazında redirect desteği varsa, bu durumda değer bazlı
$=ID yaparak redirect sorunları çözülebiliyor ama dediğim gibi yazılıma göre değişiyor.
Benim önerim, eğer yüzlerce ürün varsa içlerinden en önemlilerini manuel yönlendirip diğerlerini boşverip 404 verdirmenizdir. Bu şekilde aşırı etkilenmeyi minimize etmiş olursunuz. 404 sayfa, ancak önceki içeriğin çok hiti varsa sorun olur ama normal bir içerikse sonrasında 404 verdirmekte sorun olmaz zira artık bu URL ile işimiz yok kaldırdık demiş oluyorsunuz ve Google bunun farkında. Buyrun:
https://support.google.com/webmaster.../2445990?hl=tr Gördüğünüz gibi Google güzelce açıklamış. Tabii ürünün hiti vardır ve çok popülerdir vs., o zaman 301 yaparsınız ama böyle bir durumun olmadığı bağlantılar artık olmasa da sorun olmaz.
Bu arada bakın Google ne diyor? "
...ana sayfanıza yönlendirme yapmayın..." evet Google kendisi söylüyor ana sayfaya yönlendirme yapmayın diye.