Örneği farklılaştırıp köpekleri çıkaralım.
Evinizin her sokağında elinde silah olan birileri var. Her gün rastgele gelene geçene ateş ediyorlar. Yoldan geçenlerden biri kolundan, biri bacağından ,biri kafasından yaralanıyor , biri de kurşun gelmesin diye yola atlayarak araç çarpınca yaralanıyor. Bunlardan ölenler de oluyor, sakat kalanlar da .
Bunları polisler götürsün hapse atsın diyorsun, biri oradan çıkıp ama bunlar ekosistemin bir parçası sokaklarda durmaları gerekir diyor. Biri de çıkıp bunları polisler götürsün ,sağlık kontrolleri yapılsın, bir daha yapma tamam mı desinler sonra aldıkları yere geri bıraksınlar diyor.Ve bu insanlar 10 milyon adet,her sokakta karşınıza çıkabiliyor ve birinci hedefleri çocuklar...
Ben bu insanlar da öldürülsün derim...
Evet hocam tam dediğiniz gibi oluyor ülkemizin bir çok şehrinde, mahallesinde farklı sebepler nedeni ile bahsettiğiniz konu hali hazırda her gün yaşanıyor, Kavga sebebi, düğün sebebi, asker eğlencesi, cinnet, aile kavgası gibi bir sürü sebep dolayısıyla silahlar patlıyor, hem hedef halinde olan kişiler canını kaybediyor hem de rastgele sıkılmış kurşunlar nedeni ile evinin balkonunda oturan çocuk da canını kaybedebiliyor. Hatta bir kişi annesinin kafasını kesip balkondan aşağı polislerin ve halkın üzerine atabiliyor, bu tarz girişimlerde bulunan insanları sizin de biliyor olduğunuzu düşünerek ceza evine gönderildiklerini belirtmek istiyorum. Verdiğiniz örneğin konu ile uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen mesajınızın cevabı budur. Ki verilen örnekteki canlı "insan", yapması gerekenleri, yapmaması gerekenleri, hukuku bilen düşünebilen ve zekaya sahip bir canlı böyle bir durumda dahi insanları öldürmüyor suçlarına göre cezalandırıyoruz. Konuda bahsi geçen canlılar ise yaradılışı gereği nasıl davranması gerekiyor ise öyle davranmak zorunda olan, alternatifleri, seçim şansları olmayan canlılar. İnsan oğlu olarak baştan sonra yapılandırabildiğimiz, değiştirebildiğimiz bir çağda sokak hayvanlarının yaşamasına yönelik fikirlerden ziyade öldürülmesini isteyen kişiler sevgiden yoksun büyümüş zihniyetleri hastalıklı kişiler olarak düşünüyorum.