Merhabalar,
Hafta içi gündüz git akşam gelli çalıştığım için arkadaşlarımla aktivitelerimi akşam yapıyorum.
Bu akşam ise motosikletime (Bajaj Pulsar NS200) binip trafiğin nerdeyse olmadığı (trafiğe kapalı sayılabilecek) bir alanda tek tekere alma ve bunları videoya çekmek gibi bir şeyler yapıyorduk sonlandırıp yaklaşık yarım saat önce (23:00 civarı) yola koyulduk.
Trafik bir yerde kilitleniyor sebebi kaza olması ve kazadan sonra yollar boş ve haliyle hızım 110-120 sol şeritte giderken kasalı bir ford transit orta şeritten kendini bir anda sola attı ne olduğunu anlayamadan frenledim, şu an bu yazıyı yazabiliyorsam ABS sayesindedir, eğer ki ön ABS olmasaydı şu an büyük ihtimalle vurmuştum şu an hem sinirliyim hem olayın şokunda...
O panik anını atlattıktan sonra o kullanmadığı aynanın bulunmaması gerektiği kanaatine varıp yanına gittim ve bu sefer orta şeritte olmama rağmen sinyal verip bulunduğum şeride üstüme çıkmaya çalıştı sinirlenmemek elde değil ve o kullanmadığı aynayı kıracaktım insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.
Plakam açıktı umarım gerekli yerlere başvurur insan hayatı kullanmadığı sinyalden önemli değil üzgünüm.
Sonuç olarak sağ aynasını o anki sinir ve öfkemle kapattım, sakin kafayla aynasını terse de itebilirdim şu an düşününce buna trafik canavarı yobazlık ne derseniz diyebilirsiniz.
Motor süren arkadaşlar varsa canınız ucuz değil ekipman giyin, bende ceket ve kask vardı tam ekipmanım olmasa da vardı.
Lütfen bu yazdığımdan transit e hak verdiğim anlamı çıkmasın. onun yaptığını tasvip etmiyorum. Ama ben şunu sormak istiyorum
1. Yolda hız sınırı neydi?
2. Siz 110 - 120 ile gitmek yerine 70-80 ile gitmiş olsaydınız bu olayda ABS ye gerek olacak mıydı ?
Bazen biz kendi yaptığımız tercihler ile kendi kontrolümüzde olması gereken bazı şeyleri başkasının kontrolüne teslim ediyoruz. Sonra o başkası hata yapınca da kızan biz oluyoruz. Halbuki iğneyi başkasına batırırken çuvaldızı da kendimize batırsak ve o kontrolü başkasının eline hiç vermesek daha iyi olmaz mı !!!