Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki hocam atıyorum 10 yaşında minecraft izleyicisine benim yazılım videom önerilir mi ?
orada kime ne önereceğini youtube kendisi mi belirliyor ?
mesela ben herşeyi atsam youtube algoritması aradan filtreleme yaparak nokta atışı doğru izleyiciye
doğru videoyu gösterebilir mi ?
hani yapay zeka ile çalışan bir öneri sistemi var diye biliyorum mesela ben video atsam bile adamın ilgi alanı değilse önermemesi lazım
orada youtube yardımcı olur mu
İlk sorunuzun cevabı; video sonu eklenen öneri videolarını kastediyorsanız o kısmı manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz. Video önerisini siz katalog halinde de sunabiliyorsunuz örnek veriyorum YouTube oynatma listesi oluşturup "Oyunlar, Eğitimler, Yazılım Dersleri ve vesaire vesaire"...

Kanalınıza abone ise veya videonuzu izlediysen sizin kanalınızda bulunan bahsettiğim video ayarlarında ki gelişmiş seçeneklerde ki kategori ne ise karşısına ana sayfada o öneriler çıkar. Demek istediğim aynı kategoride eklediğiniz diğer videolar.

Olasılık olarak eğer size abone ise diğer videolarınız da karışısına çıkabilir. Bu gayet doğaldır ve belki de ilgisini çeker ve diğer videolarınızı da izler.