Selamlar
Daha önce de konu açmıştım topraksız tarım yaptığım ile ilgili. Eski fotoğrafları şuan için koyabiliyorum çünkü ürünler büyüdü ve hasat için belli noktaya geldi. Bu hasat içerisinde tere - maydonoz - salatalık - domates büyütmeye çalıştım fakat farklı şeyler öğrendim. Salatalıklar belli bir seviye sonrası artık hastalık yaydı. Öğrendiğim kadarıyla tohumda problem varmış. Her ne kadar önüne geçmeye çalışsam da terelere ve diğerlerine de hastalığı geçirdi. 120 adet viyölden 90 tanesini kurtarabildim. Işıklandırmalarla alakalı yeni şeyler öğrendim. Anladığım kadarıyla bu kadar kasmadan ve belirli ışık düzeyi ile büyütebileceğimi öğrendim. Topraksız şekilde ürün elde edebildim şükür.
Şuan ki projem 3D printer ile belli viyöller ve sulama çeşitleri ile büyük bir ortam oluşturmayı planlıyorum. Büyük ortamdan kastım bir masanın üzeri

Hasat ve tohumları çeşitlendirerek kısmi iklimlendirmeyi de kendim yapacağım. Hasat gününü 40 gün olarak belirledim. Bu projem için bazı desteklere ihtiyaç duyuyorum... Bu destekleri toplamam için ne yapmam kimlerle görüşmem gerekiyor tam olarak bilmiyorum. Bildiğiniz üzere tarım her şey. Bu yüzden başvurmam ve destek almam gereken kısmi konular var. Örnek FİLAMENT desteği. PLA FİLAMENT çok ihtiyaç duymaya başlayacağım. Bununla beraber belli başlı şeylerde mevcut. Bu konuda R10 da destek alabileceğim ya da yönelebileceğim yerler var mı?
KOSGEB, Tarım ve Orman bakanlığı lütfen demeyin

Şahsi destekler hem kısa hem de hızlı şekilde alınabiliyor.
Ürettiğim topraksız tarım (torf) ürünlerim