Askerde başıboş bir köpeği sahiplenmiştim lakin bu köpek eğitimli köpekti köpek eğitimden atılmış köpeğin tüyleri parladı şişmanladı banyosunu da yapıverirdik .
Peşimizden ayrılmazdı biz nereye o oraya da askerdik yani . Doğuda emniyet sınıfındaydım köpekten çok daha büyük tehlikeler vardı lakin ?
Birlik içinde silahla dolaşmaya izin verilmediği için araziden personel taşıyıcıyla dönünce silahsız bir şekilde beş on km yol kat etmemiz gerekiyordu !
O yolda da başıboş ve aç köpekler olurdu bu köpeklerin alfaları bile vardı ve en kötüsü de yirmişer otuzar gruplar halinde dolanıyorlardı yer yer !
Hem gece hem de sabah saatleri ! Çünkü gündüz vakti hareketlilik çok fazla olunca uzaklaşıyordu köpekler ama gece ve sabaha doğru in cin top oynayınca sürüler şeklinde iniyorlar ve klasik koşullanma etkisiyle ortak bir yemekhane alanı var izbe bir yer . Oraya sürüler halinde geliyorlar !
Hem bir birleriyle dalaştıkları gibi üstüne bizi görenlerden bazıları bunların stres hormonu daha düşük önce havlayıp sonra da hareket edene veya koşana doğru hızla saldırmaya başlıyorlardı .
Askerden önce idmanlıydım sokak köpeklerinin bol olduğu yerde büyüdük hiç saldıran olmadı taki askere kadar . Askerdeyken bir kaç kere köpek saldırısına uğradım .
Çünkü bu köpekler açtı ve karınlarını doyurmak için düze iniyorlardı arta kalan yemek de arkaya topluca atılınca klasik koşullanan her köpek soluğu orada alıyordu .
Haliyle biz de gece ve sabah saatleri bunlarla karşılaşıyorduk .
İnsan köpekle dalaşır mı dalaşırmış yirmişer otuzar sürüler olunca kaçmak da imkansız nereye kaçacaksın ?
Bu dalaşmaların birinde bizim beslediğimiz köpek eğitimden atılmış eğitimli köpeğe de saldırdılar tabi kulağını kopardılar .
Not :
Aç köpekler haddinden fazla saldırgandır ve sürüler halinde dolaşırlar ! Hele ki izbe bir yerdeyseniz kaçmanız daha şiddetli yaralanmanıza sebep olur tek çareniz köpekle kavga etmektir yüksek sesle bağırmaktır ve tekmeyle yumrukla uzaklaştırmaya çalışmaktır . O günlerin birinde hatırlıyorum askerdeyken köpeklerden biri üstüme atlamıştı .
Gerçekten öyle, İstanbul Anadolu Hisarı ve Çengelköy köpekten geçilmiyor kaç defa bana saldırdılar. Akşam eve giderken korkarak yolumu değiştirerek gidiyordum. Kuduz aşısı olan köpeklerin saldırganlığı gitmiyor ki. Hele sürü kurarlarsa var ya birine gözlerini kestirdiler mi direkt parçalama amacı ile saldırıyorlar. Bence sokaklarda başıboş dolaşan hayvanların elimine edilmesi lazım. Avrupa'da böyle bir sorun yok. Bir eksikliğini de yaşamıyor insanlar !
2 sene önce yine şöyle bir konu açmıştım. İnsanlara saldırmasa da koyunlara saldırdığı için ben 9 yaşındayken, köpeğimizi öldürtmek zorunda kaldığımızı da yazmıştım. Köpekler evcilleştirseniz de saldırgan hayvanlardır.
https://www.r10.net/off-topic/222895...tti-sebep.html
Nasıl bir lobileri var anlamıyorum. Trabzon valiliği geçen hafta sahipli köpeklerin şehirde ağızlıksız gezdirilmesini yasaklamış. Çok tepki gelmiş yasak kaldırılmış. Dertleri nedir anlamıyorum. Sen köpeğini ava mı çıkarıyorsun niye ağzında ağızlık yok.