Artık bu fikirlerden ve bakış açısından kurtulmalıyız diye düşünüyorum.. Lüks tüketme sevdası, o sevdası, bu sevdası değil bence mesele..
İnsanlar Normal Kazancı ile Bunları Alabilmeli. Alım Gücü Yüksek Olmalı.
Bizim ülkemizde veya bizim gibi ülkelerde Iphoneler, Arabalar günlerce konusu oluyor.. Arabayı insanlar 3-5-10 bin birime 20 bin birime alıyorlar. Onlar için bu zorunlu ve 1 den fazla araçları veya teknolojik aletleri var. İnsanlar ucuzunu değil daha iyisini veya gönlünden geçeni alıyorlar.
Dünya ve tabi ki ülkemizde üreten ve tüketen toplumlar gibidir. Bir farkımız yok.
Alım Gücümüz Yüksek Olsa Tek fark bu iphone Bin TL Olsa ülkemizde; Yani Bin Birim USA daki gibi. Böyle başlıklar açılmaz, insanlar kendi arasında bunu konuşmaz.
Bence hep yanlış şeyleri konuşuyoruz, malesef ki o kadar çok yönlendiriliyoruz ki...
Doğru olan şey ülkece biran önce eğitime doğru bir şekilde kanalize olmak ve bir şeyleri sorgulamak.
Ocu Bucu Şucu olmaktan kurtulmak, Fanatizm den kurtulmak...
K.bakma basit bir soru ama soruyu belki farklı yönlere çektim

Ama malesef ki gerçek durum bu.
Ben bu ülkede sağcıymış, solcuymuş yok dinciymiş, milliyetçiymiş yok faşist miş oymuş buymuşlardan çok sıkıldım.. Dış güçlerden hele anlatamam o kadar sıkıldım.. Hep bu dış güçlerin mallarını kullanıyoruz. Bana bunlar aşırı saçma geliyor.
Buradaki temel sorun ülke nasıl daha ileri gider? Nasıl daha fazla üretim yapabiliriz, Nasıl ülke insanının Refahını arttırırız, Nasıl insanlar 5 bin TL kazanıp zaruri hitiyaçları max. Bin TL tutmalı(doğalgaz, elektrik, internet, su vs vs..) Bunları halletmeliyiz... ( Klasik yalanlarımız; Bize üretim yaptırmıyorlar, dış güçler ile savaşıyoruz, bu dış güçler olmasa bu adam veya şu adam çok daha iyisini yapacak )
Yeniden doğru şekilde toplumu geliştirilmeli, düzeltilmeli; eğitim bazında, vergi bazında, ahlak bazında vs vs..
Şeffaflık sadece Toplumca "Tanım" Bazında kalmamalı artık. Bu kelimenin anlamı bilinmeli ve sorgulanmalı. Ülke değerleri veya değerlerimiz nereye gitti, ne şekilde gitti bunlar en açık şekliyle öğrenilebilmeli, insanlar bunun üstünden sorgulayabilmeli.
O zaman ne sen böyle bir başlık açma ihtiyacı hissedersin, ne bunları düşünürsün, ne biri gelip puuu cebinde parası yok Iphone 14 le geziyor der, ne ben böyle uzun uzadıya yazarım
Öğrenci buradan kalkıyor W.A.T ile USA ya gidiyor. 10. gününde veya 20. Gününde 1 araba alıyor.
O arabayla hemen iş yaparak Parasını kazanıyor, ( Kimse dışlamıyor, kimse faşistlik yapmıyor, kimse küçümsemiyor, kimse sen dış güçlersin demiyor ) Sadece çalışıyor. Ülke de Herkes işini yapıyor çünkü.
Araba aldıktan sonra; 3. veya 4. Günü Iphone14 Pro Max. ını alıyor. Alım gücü yüksek çünkü? Ertesi hafta 200-300 birime senin benim hayal edeceğim PC e sini alıyor, senin alamadığın adidas ayakkabısını 80 Birime alıyor, benim giyemediğim Levi’s Tişörtünü 10 birime alıyor vs vs.. yazsam inan sabaha kadar yazarım ülkece o kadar çok akıl tutulması yaşıyoruz ki...
Bu arada senin özelinde herhangi birşey yazmıyorum aman ha

Konunu kirlettiysem k.bakma içimi azıcıkta olsa dökmek istedim