Sürekli olarak "abi bomba düşmüş nolacak?" - "abi şuraya yağmur yağmış 3. dünya savaşı çıkacak" benzeri saçma sapan cümleler duyuyorum ve gerçekten artık irite edici seviyeye gelmeye başladı.
Yok x kişisinin kehaneti 2025'te dünya yok olacak diyor, yok şu adamda bak şöyle birşey söylüyor, yok babavanga haftaya asteroit dünyaya çarpacak demiş vb.
İnsanlar popülariteye vb. kavuşmak için diğerlerinin psikolojik farkındalıklarını umursamadan, ciltlerce üzerine kitap yazılacak olayları, 2-3 tweet okuyarak 'analiz' edip bunu paylaşıyor.
Aramızda bu tarz şeylerden etkilenecek yaşta, psikolojik düzeyde insanların olması zerre umurlarında değil sadece para veya popülarite peşindeler.
Ya 50 senedir her yıl düzenli olarak bir iki asalak çıkar yok bu sene kıyamet, seneye 3.WW, haftaya çay partisi bilmem ne vb. konularla ilgili ucu açık konuşur, sonra primciler devreye girer ve ufak ufak mesajlarla kulaktan kulağa kanser gibi yayılırlar.
Örn:
Birisi çıkmış lozan 100 yıllık antlaşma demiş, TR'nin %90'ı 5 sene öncesine kadar buna inanıyordu. (halen %40'ı fln buna inanıyor)
Birisi çıkıp yer altı kaynaklarına erişim izni yok dedi o antlaşma bitene kadar, sonra ülkenin %90'ı buna inanmaya başladı ve biz bunların hepsini gördük canlı canlı.
Cehalet tarafından kusursuzca işletildi böyle saçma bilgiler, ufak taş parçasının koskoca bir kar dağı olduğunu gördük.
Bir tek benmi şaşırıyorum üç gram akla sahip bu kişilere veya bunların ağzıyla konuşan diğer insanlara, anlamış değilim.
Neyse kusura bakmayın zihinimdekileri bir yere dökmem lazımdı, sosyal medyayla aram olmadığı için sizinle paylaşmak istedim, zamanınızı aldım, kusura bakmayın.