Deneyimlerime ve SEO kriterlerini, google'ın ceza uygulamalarını gözlemleyerek söyleyebileceklerim.
DA PA şişirilmiş spam backlink veren blog, yorum ve profil backlinklere kesinlikle ana siteleriniz için yanaşmayın.
Ana sitenizi paravan siteler ile destekliyorsanız yukarıda saydığım backlink çeşitlerini paravan sitelerinize uygulayın. Neden?
Uygun fiyata şişirilmiş ve kolayca birkaç saatte elde edilen bu backlinkler kısa vadeli olmak üzere direkt olarak etki sağlamakta devamlılığında faydadan çok zararı olmakta o nedenle paravanlara uygulamanız daha mantıklı. Bunun yöntemleri var, elde edilen backlinkleri indexletmek.
Bu sayede sizin için önemi olmayan, sadece ana sitenizi destekleyen paravan sitelerinize bu çalışmaları yaparak paravan sitelerinizin kısa süreli olsa bile bir otorite kazanmasını sağlayabilir ve bu otoriteyi ana sitenize aktarmış olursunuz. Yani başta dediğim gibi paravan siteleriniz ana sitenizi ziyadesiyle destekleyici konuma gelmiş olur.
Hatta biraz daha katmanlaştırarak binlerce adet backlink veren paketleri paravan sitelerinizi destekleyen 2. katman paravan sitelerinize alarak yukarda bahsettiğim şekilde önce paravan sitelerinize katkı sağlamış olur ardındanda bu paravan blogların elde etmiş olduğu otorite ana sitenize yansımaya başlar.
Çalışmalarınızda alacağınız backlinklerin çeşitliliği, katmanlaştırırken uygulayacağınız katman seviyeleri ve backlink aldığınız sitelerin otoritesi daha sağlam yükselebilmenizi sağlar.
Kimseyi zan altında bırakmak istemem sitede çok bu tarz satışlar yapılabiliyor, ancak sadece tanıtım yazısı yayınlanan sitelerden ucuz diye tanıtım yazısı almak ne kadar size çok fazla etki sağlamayacaksa binlerce backlinki birkaç saat içerisinde size money robot gibi bot/programlar ile elde edilen backlinklerde direkt sadece ana sitenize uygularsanız o kadar ters etki yapar.
Tanıtım yazısı satışı yapıyorum diye söylemiyorum ancak tanıtım yazısı almak size avantaj sağlar. Tanıtım yazısı alırken dikkat etmeniz gereken hususlar var oyun sitesinden dini sitenize link almanız ne kadar fayda sağlar? Bunu gözardı etmeyerek sitenizle kategorisel olarak yakınlık olan ve hatta mümkünse aynı kategoride sitelerden tanıtım yazısı alın. + Aldığınız tanıtım yazılarının silinmemesi, kalıcı olması gibi etkenler aldığınız backlinkin maksimum fayda sağlamasını sağlar.
Footer backlink bütçenizi çok iyi ayarlayabilmenizi gerektiren bir backlink türüdür. Aldığınız footer backlink ile linkiniz sitenin tüm sayfalarında listeleneceği için zamanla bu elde edilen bağlantılar google gibi arama motorlarında almış olduğunuz dış bağlantılara yansıyacak. Sürekliliği olmadığı takdirde almış olduğunuz footer backlinkler faydadan çok zarar getirmeye başlar. Yüzlerce, binlerce sayfada listelenip backlink elde edip biranda silinmesi negatif yönde tetikler. Yapabilirseniz yıllık alımlar yapın ve bütçenizi ayarlayabilirseniz bu backlinkleri her ay ya da belirli periyotlarda arttırarak almaya devam edin.
Söyleyeceklerim bu kadar. Hepimiz insanız o nedenle doğru bildiğim yanlışlarım varsa affola.