Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Google news panelinde subdomain tanımlanabiliyorsa sıkıntı yok, zaten indexlemelerde de sorun olmadığını söylemişsiniz.
2. GA4 kullanmanızı öneririm, subdomain’i otomatik olarak görür, ama GA4'ü GTM ile kullanmanızı öneririm.
3. Subdomain’i eklediyseniz search console’da ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.
4. DA/PA moz tarafından icat edilen boş araçlardaki boş bir indikatör. E-ticaret sitelerinde blogların amacı, blog içeriklerinden ürün sayfalarına hit göndermektir. Dolayısıyla blog içeriklerinizden ürün sayfalarınıza ve ürün kategori sayfalarınıza link verin, anahtar kelimelere vermeyin, spam yapmış olursunuz. Ana sitede ise sadece menü kısmına blog sitenizin linkini ekleyin, aynı şekilde blog sitenizin menüsünde de ana siteye link verin, kullanıcı ve google bot navigasyonu için önemlidir bu.
5. Yukarıda açıkladım.

Öncelikle SEO’nun temelleri konusunda kendinizi geliştirmenizi öneririm https://developers.google.com/search...er-guide?hl=tr

Bilgiler için teşekkürler, DA-PA dediğiniz gibi moz firmasinin indikatörü fakat şöyle bir artısını görüyorum, eğer spam şekilde puana etki etmedikçe - ki etmiyorum sitenin yükselişi hakkında ya da yaptığım işlemler hakkında bana yol gösteriyor. DA-PA oranlarındaki artışla birlikte hit ve site kalitesi orantılı artıyor ayrıca spam skoru vb. artışlarında ise yine aynı orantıda hitlerde ve kalitede düşüş oluyor bu sebepten DA-PA değerli benim için.