.com olsa daha hoş olurdu diyen arkadaşlar neden .com? Merak ettim. .net uzantılı bir siteye girdiğinizde .com uzantılı siteden farklı ne görüyorsunuz o sitede mesela? Vallahi merak ediyorum iyice artık.
Mahalle baskısından dolayı herkes .com sitenin daha iyi olduğunu düşünüyor. Kodamanın biri çıksa dese ki artık .info domainler geleceğin uzantısı diye, herkes info regler. Projenin sağlamlığı uzantıya bakmıyor.
mahalle baskısı ile alakası yok aslında, en azından benim için. .net projelerim de var, ancak ben de .comu tercih ettim bu konu özelinde sebebini de zaten gayet açık yazdım, blog, haber sitesi vs. olsa neyse, ancak adında sepet geçiyorsa kuvvetle muhtemel bir e-ticaret sitesi olacaktır. e-ticaret sitesi için de .coma sahip olmadan .net ile bir proje çıkarmaya ben sıcak bakmıyorum. bkz kariyer.com un yenibiris e yönlenmesi gibi. ha kariyer.net i rahatsız eder mi bilmem ama beni ederdi, ki o kadar uğraşa rağmen de alamadı o domaini

pek çok profilden müşteri oluyor, özellikle online ticarette güven sorunları vs. .net i görünce .com unda ne var diye bakacak pek çok insan olacaktır. normal yurdum insanı domainden anlamaz, .com una bakınca garip gurup bir siteye yönlendiğini görünce şüphe duyar. bu tür bir çekince blog gibi içerik bazlı sitelerde yoktur ancak ticaret yapılacaksa bence olur. bu gibi nedenler yani