Envicti ile Güvenle Barın
Selamlar arkadaşlar, bu konuyu açmamın sebebi insanlara ders olması içindir. Mardin Stone Butik Hotel veya Mardin Stadyum Apart Otel sahibinin beni nasıl dolandırmaya çalıştığını sizlere anlatacağım.
Yaklaşık 1 ay önce bahsettiğim otelleri yöneten Mehmet Çiloğlu adlı şahıs, benden oteli için internet sitesi açmamı istedi. Ben de sunucu + domain + script dahil 5700 TL(Yıllık) fiyat verdim. Fiyat, beyefendinin tanıdık olması sebebiyle ucuz şekilde verildi. Beyefendi başta fiyatı pahalı buldu ve kalkıp farklı yerlerden fiyat aldığını, bu tarz bir sitenin 2000-3000 tl civarına da kurulabileceğini söyledi. Ben ise bizim güvenlik hizmetimiz vs. ile bu fiyat çıkıyor dedim. İsterseniz diğer firmalar ile anlaşıp yapabilirsiniz fakat pişman olduğunuzda ve tekrardan bize yaptırmak istediğinizde indirim yapmadan normalde kaç tlye yapıyorsak o şekilde ücret alırız dedim. Beyefendi ise tamamdır sizle yapalım dedi. Ücreti iş sonrası verecekti. O zamanlar mardinde görüşebildiğim biri olduğundan dolayı bunu sorun etmedim. Ne de olsa yeri yurdu belli...
Velhasıl işi yaptım ve siteyi teslim ettim. Teslim ettikten birkaç gün sonra ödemeyi yapacağını söyledi. Bahsettiği tarih geldiğinde ise ödemeyi yapmamak için kalkıp "Sen bu siteyi maksimum 2000 tlye yapmışsın, beni kazıklıyorsun" dedi. Ben de sizi kazıkladığım falan yok deyip firmamdan fatura ilettim. İlettiğim faturada doğal olarak benim firmamın ve vergi levhamın bilgileri vardı. Bu defa da kalkıp "Kendi firmadan sahte fatura çıkarıyorsun, seni avukata vereceğim" dedi. Bu arada firmam tamamen alan adı, sunucu, hosting vs. gibi hizmetler üzerine kuruludur. Yani kafamıza göre bir fatura oluşturmadık. Zaten var olan faturaları ilettik. Ücreti ödememek için bahane ürettiğini ve işi iptal etmek istediğini fark ettiğimiz için almamız gereken ücreti ısrarla istedik. Beyefendi ise mesajlara bakmamaya ve yazdıklarımızı hesaba almamaya başladı. Biz de bunun üzerine gerekli bilgileri avukat aracılığıyla elde edip yarın yasal süreç başlatacağız.
Bu konuyu yazmamızın sebebi, en yakınınızdaki biri bile olsa, ücreti almadan iş yapmayın. Yaptığınız işi hakkıyla yapın ama verdiğiniz emeğin de karşılığını işe başlamadan alın. Bizden size ufak bir tavsiye. Herkese hayırlı forumlar.