içerik çok yetersiz, bu anlattıklarınızdan haklı mısınız haksız mısınız bilinemez.
  • backlink alırken size bir taahhüt verildi mi? yükselme olur düşme olmaz vs. diye?
  • düşmenin oradan aldıgınız backlinklerden olduguna %100 emin misiniz? buna kanıtınız var mı?
size kesin haklı ya da haksızsınız demiyorum, sadece buradaki argümanlarınız bunu bilmeyecek kadar yetersiz. ben de backlink satıyorum. zaman zaman müşteriler bana yükselme olur mu diyor. ben de aşağıda yazacağım açıklamayı yapıyorum.

backlink satışı bir seo danışmanlıgı değildir. ben size backlink satarken mevcut iç dış seo yapınızı, kelimedeki rekabet durumunu vs. bilemem, bunları da bilmek ve muhakeme etmek backlink satanın işi değildir zaten. Bir mağaza mont satarken hava soguk mu, bu alıcıya uyar mı, kuzey ülkesine giderse ona yeterli vs. bunları bilemez, bilmek zorunda da değil. O ürünü koyar, özellik ve fiyatlarını dogru yazmakla mesuldür, gerisi alanın tahkik ve değerlendirmesine kalmıştır.

Dolayısıyla sitenize ait tüm bileşenleri denetleyip yorumlamadan da sadece satacak bir paket ile yükselir mi ne olur ne olmaz bunu hiç bir satıcı söyleyemez. Satış yapacağım diye yalandan birşeyler diyenler de sonradan rezil oluyor zaten. bu denetleme ve yorumlamayı backlink alan kişi zaten yapmış olmalı, backlinke ihtiyacı oldugunu ve o backlinkin kendisi için doğru alım olacağına karar vermiş olmalı. Backlink satanın, bir taahhüt vermediği sürece sorumlu oldugu tek şey, satıştaki istatistik ve şartların (süre gibi) doğru olması ve ona riayet etmektir. Bunun dışında yükselmeye dair bir taahhüt yoksa backlink alan kişi link aldım sıralamam düştü diye satıcıyı suçlayamaz. Ha backlink satandan bu bekleniyorsa, bu iş backlink işi değil dediğim gibi seo danışmanlıgıdır. Backlink satıcısı ancak böyle bir taahhüt vermişse, yani yükselirsiniz vs. gibisinden o zaman suçlayabiliriniz.

Arkadaştan isim soranlar olmuş, spam illegal falan diyenler olmuş, kimse o biz de almayalım diyenler olmuş. Dediğim gibi ben kim haklı kim haksız bilemem, ancak sadece bu konuda yazanlara bakarak birilerini suçlamak da çalışmayı yorumlamak da mantık dışıdır.

O nedenle konu sahibi eğer bir fikir istiyorsa öncelikle anlaşma şartlarına ve yapılan çalışmaya dair daha somut bilgiler sunmalıdır. Size böyle bir taahhüt verildiyse ve ona ragmen sağlanmadıysa zaten haklısınızdır.

Görüşlerimi uzun uzun yazdım çünkü bu tür konularda çok yanlış anlaşılma ve mantık hataları oluyor, malesef ne alanlar ne aldıgını ne satanlar ne sattıgını biliyor, bilinçsiz ticaret sonrasında da herkes üzülüyor Adam benden 300 liralık tanıtım yazısı alacak 2 aya yükselir mi diyor. Mesela arkadaşım bu sorunun cevabını ben 2000 liralık analizde bile veremem sana. Aynısı satıcı için de geçerli. 100 liralık paket satıyor yükselme garantisi veriyor, ne akla hizmet verebiliyor anlmış değilim. sonra ne yapıyor X aracından yükselmiş bir iki kelime çıkarıyor yalandan bak yükselmiş diyor, halbuki çalışma ile alakası yok, o X aracındaki hangi siteye bakarsanız bakın illaki son ayda yükselen sayfaları da çıkar düşenler de. Bu doğal dalgalanmadır ama adam sadece yükselenleri gösterip bak çalışma raporu diyor. Daha da yazarım da neyse

Kısaca bilinçlenmek lazım ticaret yaparken, bu bilinç yoksa da bilinci olan adama hakkını vereceksiniz, işinizi düzgün yapacak sizin için