BaykalTicari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burdan xxx.xxx tller kazanince bi dükkan felan acsaydin yatirim yapsaydin keske
ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sana herkes gibi yaparsın başarırsın demek istemiyorum. Çünkü senin beyanına bakılırsa xxx.xxx kazanmışsın 4 senede bunuda aya bölersek aylık x.xxx yapar minimum. Yaşından dolayı ailenle yaşadığını varsayarsak paranı çarçur etmişsin yani hayallerine ulaşmak için bir şey yapmamışsın anlaşılan. Önemli olan parayı kazanmak değil, değerlendirmektir. Yoksa ne iş yaparsan yap bugün kazandığın para yarın enflasyonla yine pul olacak.
Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KAzanmamnın başarı olduğu bir dönemde değiliz. KAzandığını değerlendirebilrisen başarılısın. bi mühendis abin olarak yazayım. Üniversitede 6 yıl kaldım bu süreçre kazandıklarımla ile beraber 250 bin TL gibi bir meblağ harcadım. yani 6 senede bi daire parası o zamanın parasıyla. ama hayatımın sonuna kadar o parayı kazanamaaycağım mesleğimden. ama pes ettim mi ? hayır. Çünkü hayalim porshe mustang bmw villa yat kat değil. hayalim ve hedefim paranın ötesinde...
Neyse okumak çözüm değil bilgin olsun. Çalışmak şart ama okumak değil. 8 sene sonra diyeceksin ki lan okumak yerine keşke 8 senemi şunu şunu öğrenmek için harcasaydım.. Bu sözlerimi sene 2030 da hatırlarsın ahmet abim demişti dersin. iyi çalışmalar
emregnlts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir." - Hz.Mevlana
Daniel1336 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkisini bir arada götürebilirsin hem okul hem iş. Güzel bir program yaparsan başarabilirsin.
GreenLight adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayallerinden vazgeçmek için çok erken değil mi? Ayrıca okul dediğin gününün 16 saatini almayacak. Her türlü hem işlerini de yaparsın hem okulunu da okursun. Çok sıkma kendini. Sen okula başla gene ancak işleri bırakma. Her iş msahibi böyle sıkıntılı zamanlarda işlerini bıraksalardı hiç biri şuan büyük firmalar haline gelemezdi. İnan herkes geçiyor bu yollardan. Bende şuan bu durumdayım.
dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okulun gereksiz olduğuyla alakalı düşünceleri ve seni bu konuda destekleyen insanları bir kenara bırak ve şunu göz önüne al.

1. Kendi güvenli alanını yarattın mı?
* Bunu biraz açalım. Yaptığın projeler tutmadı, girişimler denedin battı. Şimdi borçlu bir adamsın. Ne iş yapıp borçlarını ödeyecek ve hayatını geçindireceksin? Girişimler, yazılımlar, projeler, sunumlar vs. uğraştıktan sonra battığında bulaşık yıkayabilecek misin? Eğer cevabın hayır ise okumak zorundasın.

2. Okul aramayan bir mesleğin var ve o meslekte çok iyi misin?
* Örneğin çok iyi bir yazılımcı mısın? grafik tasarımcı? video editör? onlarca kaliteli referans çıkartabiliyor musun? cevabın hayırsa okul okumak zorundasın.

Bak güzel dostum seninle aynı kafadaydım. Şu an 25 yaşındayım. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum. Aynı zamanda kendi projelerimi yapmaya devam ediyorum. Hedefim 30 olmadan kendi girişimimi hayata geçirmek. Bu yolda giderken çalıştığım şirket bana 4 yılda o kadar şey kattı ki artık hayatın her alanında dünyaya farklı açıdan, olaylara farklı taraflardan bakabiliyorum. Yaptığım iş bana pratik zekamı geliştirmeme, analiz yeteneğimi geliştirmeme, süreç yapmama olanaklar sağladı.

Burada Türkiye’nin en iyi Üniversitelerinden mezun ve yaşım kadar iş tecrübesi olan adamlarla iletişim kurabiliyor ve kendi projelerimle alakalı inanılmaz feedback alabiliyorum. Onların yönlendirmeleri, dışarıdan bakışları, zekaları bana çok şey katıyor.

Girişimci bir ruha sahipsen ne iş yaparsan yap, nerede çalışırsan çalış su akıp yolunu buluyor.

Önüne kağıt kalemi koy.
Önce kendini bul. Kağıda ne yapımak istediğini yaz, yapmak istediklerini başarman için nelere ihtiyacın var bunu yaz. Risklerini, riskler başına gelirse kurtuluş yollarını. Hedefin para, mal, mülk olmasın. Başarı olsun, yapmak istediğin işi başarmaya odaklan. Başarı sana zaten para, mal mülk getirecek.

Son 1 yıldır profesyonel olarak koçluk alıyorum. Zekasına, düşüncelerine hayran kaldığım birisi bana ücretsiz olarak koçluk vermek istediğini söyledi, hayatımı değiştirdi.

Keşke o kişi senin yaşında iken karşıma çıksaydı. Fakat şimdi çıkması gerekiyormuş şimdi çıktı ve ben şimdiye göre hareket ediyorum.

Kendime 30 yaşına kadar risk alma, projeler geliştirme hakkı tanıdım. Bu hakkı tanırken iyi bir iş sahibi, tecrübe sahibi olup safezone oluşturdum.

İstediğin zaman bana mesaj atabilir, istediğini sorabilirsin. Dünya’nın en büyük şirketlerinden birinde CEO değilim ama senden 6 adım öndeyim. Ben, benden 1 adım önde olan insandan bile bişeyler kapmaya çalışırım. Sende öyle bak.

Öğrenmeyi bırakma, paraya değil başarıya odaklan.
Umarım buraya kadar okumuşsundur,

Sevgiyle kal.
Yorumlarınızı okudum teşekkür ederim son bi kez oturup düşüneceğim..