woozley adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onpage - tekniks seosu iyi yapımış bir siteniz var. Off-page seoya başlayacaksınız ve 5.000 TL paranız var. Bu bütçe ile en iyi verimi almak isteseydiniz hangi backlink kaynağına yönlendirdiniz?

- Pbn - Blog Post - Footer vs

Teşekkürler
Merhaba,
Tanıtım yazısı. Ancak tanıtım yazısı alırken dikkat etmeniz gereken onlarca faktör var, sitelerin kalitesi, trafiği, alakalılığı, anchor text’ler (en önemli faktör), tanıtım yazısında kullanılan makalenin kalitesi, özgünlüğü ve uzunluğu, ve diğer birçok faktöre göre alınması gerekiyor. Maalesef forumda tanıtım yazısı alan arkadaşların çoğunun yanlış şekilde aldığını düşünüyorum, birçok tanıtım yazısı sattım, sadece 2-3 kişi makalelerini düzgün hazırlayarak, linkeri doğru şekilde ayarlayarak sipariş verdi.

sanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Hocam bazı konular var 300 kelimeden fazlaya çıkamıyorsun, çıkarsın ancak boş laf yapmış olursun. Ziyaretçi çok okumak yerine direk aradığını görmek istiyor. Örnek veriyorum Belçika'da asgari ücret ne kadar?

Böyle durumlarda yine de 600 kelime mi yazılması lazım makalenin?

Diğer bir sorum da pagespeed'in ne kadar önemi var? Rakip sitelerin sitesi yavaş hız skorları düşük ancak sıralamada önde yer alıyorlar.
Merhaba,
Konuyla doğrudan ilgili olmasa da okuyucunun ilgisini çekebilecek ancak gene de konudan fazla alakasız olmayan bilgiler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, konu “Belçika’da asgari ücret" ise, bu asgari ücretle nasıl hayatta kalınabildiğini, asgari ücretliler için uygun dairelerin kiralarını, ulaşım vb masrafları falan paylaşabilirsiniz.

Pagespeed eskiden pek de önemli değildi, ancak son 2-3 yıldır google dikkat etmeye başladı, bu konularda oldukça takıntılı. Search console panelinizde elde edilen veriler genellikle kullanıcıların chrome tarayıcılarından toplanan kullanıcı deneyimi vb verilerle güncelleniyor, yani kullanıcı deneyimi, özellikle de sitenin mobil cihazlarda çalışma şekli her zamankinden daha önemli.