SAMATO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tor kullanırsa birisi ip'si claimlenir sen başka birinin ipsini kullanırken başka biride seninkini kullanır
hayırlı geceler
Detayını bilmiyorum fakat Tor'u istemci - tüketici olarak kullanmak ile server - node sağlayıcı olarak kullanmak aynı değil diye biliyorum. Yasaklara gelince, arkadaşlar toplum olarak beni etkileyen kısıtlama ayrı, beni etkilemeyen ayrı düşüncesinden uzaklaşmak gerekiyor. Ben ister politika, ister özel şirketler aracılığı ile olsun bu tarz uygulamaları "zorunlu ek mesai" kavramına benzetiyorum. İş yerinde her hangi bir sebep ile bir çalışana "zorunlu mesai" uygulaması başlarsa er yada geç o mesai sana da denk gelir, bir süre sonra o geçici zorunlu ek mesai kalıcı çalışma saati olur.

Ben bir tüketici ve vatandaş olarak suç unsuru oluşturacak görüntüleri ilgi çekmek, kötü niyet ile korku yaymak amacıyla kullanmıyorum ama ilgi veya para veya kötü niyetle korku yaymak için bunu yapmaktan imtina etmeyen insanların paylaşımları yüzünden neden etkilenmeliyim? Bugün sosyal medya her anlamda önemli bir yol, geçit, köprü. Önemli bir otobanda, köprü de kaza veya patlama olduğunda faaliyet gösteremeyecek düzeyde zaruri bir yıkım, ölüm tehdidi devam etmiyorsa yapılan nedir zarar gören insan ve taşıtlara gerekli desteğin yapılıp aynı şekilde yolun - köprünün kullanıma güvenli bir şekilde hızla açılması.