Nookta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tamam benim dediğimde o şekilde yada ben anlatamadım, Zaten Tek üründe varyasyon seçildiğinde URL değişmemesi gerek, sizdeki eski sistemde değişiyor ve siz yeni sistemde ürünleri varyasyonlarını tek URL'de değiştirmemek üzere ayarlayacaksınız.

Sonuç İtibari ile; ürünlerinizin url'lerini tek ana url'ye yönlendirmeniz gerek, her üründe yada hepsini 301 ile ana sayfaya yönlendirirsiniz, Her ikiside olur yalnız, standart müşteriniz varsa, 301 ile anasayfaya yönlendirmek müşteri kaybettirir. Siz en sağlıklı olanı her ayrı url ürünü seçtiğiniz ürüne göre 301 ile yönlendirin

Değerli cevabınız için teşekkürler hocam bu bizim opsiyonlarımızdan bir tanesi doğru. Fakat bu opsiyonda da şöyle bir olay çıkıyor.

Onu da aşağıda şu şekilde örneklendireyim;

siteadi.com/erkek-ayakkabi-yuksek-taban diye bir ürün açtık ve bu ürünün içerisinde renk ve beden varyasyonları var. Biz listelememizi renklere göre yapacağız. Bu ürünün kaç adet rengi varsa bütün renkler kategori sayfasında listelenecek. Her üründe ise default varyasyon seçmek zorundayız. (eğer prestashop kullandıysanız demek istediğimi anlamışsınızdır.)

Default olarak seçtiğimiz renk örnek veriyorum beyaz. Kategori listesinde beyaz yerine farklı bir renk seçildiğinde url yapısı sadece ürün adını içerdiği için default ürün olan beyaza yönlendiriyor.

Bu durumda kullanıcı deneyimini düşürecek ve ilerleyen süreçlerde ne aldığına dikkat etmeyen müşteri de "Ya ben kırmızı istemiştim siz bana beyaz gönderdiniz" diye bizlere sitem edecek.

Aslında çekindiğimiz nokta da birazcıkta olsa bu.

Sonuç olarak biz URL'e varyasyon idyi ekleyeceğiz gibi görünüyor. Ürün içinde iken varyasyon seçimi yapılırsa orada post işlemi oluyor ve url değişmiyor bir problem yok o knuda.

Teşekkürler