ComNetSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıkıntı aileden başlar diyecektim tam 😊 bu yorumu gördüm hocam eğer ailesi terbiye veremiyor ise ve ailesi de çocuk ile aynıdir kesinlikle çözümü zor görünüyor ablam öğretmen lise öğretmeni bir öğrencisine ailesine şikayet etti disiplin cezası aldırdı hiç bir işe yaramamamis artık onu yok saymaya başladım diyor. Bir gün öğrenci bir şey demiş Ablam da bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye konuşmuş 😂 tüm sınıf kahka atmış dalga geçmiş sonra çocuk kendiliğinden düzelmiş zoruna gitmiş.
Yani ailesi de aynı sıkıntıdaysa diğer arkadaşlarin dediği gibi görmezden gelin. Ve o birşey dediğinde yok gibi görün veya herkes içinde alay edin. Kendiliğinden düzelir diye düşünüyorum
celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okuduğum lisede bir tane psikopat öğrenci vardı. Kimse hakkından gelemiyordu. Bir tane felsefe öğretmeni geldi okula. Ona arkadaşça davranmaya başladı. Derste olsun tenefüste olsun x hadi birşeyler anlat vs. diyerek çocuğu önemsedi. Okulun tuvaletinin hergün bir yerlerini kırarlardı. Çocuğa tuvaleti emanet etti. O günden sonra bir daha bir olay yaşanmadı. Böyle böyle devam etti o psikopat yelkenleri indirdi. Mezuna yakın baya uslu birisi olmuştu. Elbet bu çocuğun yumuşak bir tarafı vardır arkadaşça yaklaşıp o noktasını bulmak gerekiyor.
zAdemreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam konudan bağımsız ama göreviniz tam olarak ne orada
İngilizce derslerine giriyorum. Aslında konumum öğretmenlik şu an. Ama ben öğretmenlik eğitimi almadığım için kendime öğretmen dediğimde sanki diğer öğretmenlere saygısızlık yapıyormuşum gibi hissettiğimden öyle diyemiyorum. )