Malysh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bana görede tam tersi Rusçayı üst düzey seviyede biliyorum uzun zamandır yaşadığım için Lvivde bir markette rusça konuşmama rağmen anlamamış gibi yapıp benimle ukraynaca konuşmaya calısmasıda cabasıydı 10 dakika benimle inat edip hangi dili konusacagımızı çözemedik beraber. Rusça bildikleri halde konuşmamalarıda bana çok saçma gelmişti sonuçta Ukraynaca bilmediğim halde bana söylemeside garipti.

Aslında Rusya bana göre özgür veya benim yaşadığım şehirden dolayıda olabilir putin veya lurazensko hakkındada rahatça konuşabiliyoruz bir sıkıntı yok ben bir sıkıntı yaşamadım.
oncelikle ruscayi biliyor olman beni cok mutlu etti ve ruscayi bilmenle beraber artik o halkin arasindasin. eger ingilizce konussaydin cogu kisi sana bilgi vermek istemeyecekti cunku rusyada veya belarusyada baskan hakkında bir yorum soylemek hapis cezasi. ornegin turkiyede bir yabanci geldiginde ona karsi biz de ulkemizi kotulemiyoruz ama kendi icimizde bircok seyler soyluyoruz ama bunu disariya soylersek silivri soguktur. bu hesap gibi dusunuyorum. bence sen artik rus gibisin onlarin gozunde.

diger olaya gelecek olursak kadin seni rus sanmis olabilir ve ayrica her ulke turkiye gibi degil. turkiyede hangi dili konusursan konus yardimsever oluyoruz zaten cok merhametli bir halkiz biri yunanca konussa bile.. yunanistanda turkce konusunca da ayni muhabbet var, kil oluyorlar basta. yani demek istedigim, gittigin yerin orfune adetinden birkac seyine dikkat etmek laizm. zaten ukraynaca rusca ayni gibi ama bunu onlara demiyorum herkesin kendi dili.. belki onlara gore benzer degil. ornek merhaba demek istiyorsam mesela ukraynada priwit diyorum belarusta priwyet.. bu arada %90 karsilastigin gibi yasli oldugunu dusunuyorum yaslilar yapiyor genelde.. genc kesim rusca konusuyor ama ukraynali olduklari belli oluyor anlatilamiyor ayni sey gibi ama anliyorlar.. bu ayni sey gibi yurtdisinda turk turku her yerde anliyor konusmasina gerek bile kalmadan mimiklerden konusmasindan heralde onlar da oyle taniyor birbirlerini.