DocxMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
40kdan başlayan fiyata sahip olan iphone 14 çoğu kişi alıyor ve daha 12-13 gibi modellerini alıyorlar.
Bu parayı nasıl veriyorlar anlamıyorum.

Fikirleriniz nedir?
Bu veya buna benzer muhabbetler her yeni iPhone versiyonu satışa çıktığında yapılıyor. İlk iPhonedan beri vardır hatta.
İlk çıkan iPhone u aldığımda yıllar önce, çevremdekiler birebir aynı tepkiyi vermişlerdi. iPhone hiç bir zaman ucuz olmadı çünkü. Öyle bir iddiası da yok kaldı ki.

Şimdi burada sorulması gereken soru bence herkes nasıl alıyor değil de, "herkes her çıkan yeni iPhone u alıyor mu?" olması lazım. Zira alım gücünü zorlayacak olan bu tarz bir alışveriştir.

Bunu da şu sebepten dolayı söylüyorum; benim iPhone satın alma düzenim 1-5-11Pro şeklinde. Her biri arasında para toplayıp (ortalama 5-7 sene civarı bir süreye denk geliyor), Apple gerçek anlamda ikna edici yenilikler yaparak iPhone ürettiğinde ilk çıktığı saatlerde sıraya girip satın alıyorum.

Şimdi o belirttiğiniz kitle içinde benim gibi alanlar da var. Hani iPhone ülkemizde satışa çıktığı gün her mecrada metrelerce sıra haberleri yapılıyor ya, o sıradakilerin kaç tanesi her yeni çıkanı alıyor o kısmı önemli.