Herkese merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bildiğiniz üzere bugün İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi, bu patlamada vefat eden kişilere Allah'tan rahmet sevdiklerineyse baş sağlığı diliyorum ve umarım yaralı olan arkadaşlarımız, canlarımız da en yakın zamanda sağlıklarına kavuşurlar.

E-ticaret işindeyim ve belli ürünlerin satışını yurtdışına yapıyorum, websitemi de kendim kurar hep kontrolünü kendim alırdım ancak website kur, wordpress tema kur, tema optimize et, ödeme yöntemlerini entegre et, yurtdışı olduğu için aracı POSlar ile çalış vs tamamiyle zaman öldürüyor ve hayat karartıyordu. Çünkü özellikle Stripe ve Paypal'ı kullanamadığımız bi ülkedeyiz (kimse gelip stripe TR kimlik ile açılıyor, yok 300den paypal açıyoruz sıkıntı olmuyor demesin kavga çıkar konu altında). Daha sonrasında İstanbul'da yaşayan herkes gibi bende kafamı çevirdiğim her yerde @ikas; 'ın billboardlarını gördüm ve gerçekten burdan onları kutlarım, hiçbir reklam bütçesinden kısmadan tüm İstanbul'da her billboardda uzun süreli reklam verip ayakta tutmak kolay iş değil o kadar reklam vermek isteyen yamyam firmalara karşın. Son birkaç gündür oturup internetten araştırmaya başladım ve birçok kolaylık sağladıklarını gördüm ama özellikle kafama takılan ödeme yöntemiydi çünkü yurtdışından ödeme almak başlı başına bir sıkıntı. Kendilerini baltalamak gibi olmasın, lütfen yanlış anlamasınlar ama daha öncesinden Paymax ile çalıştım ve ödeme yapmaya çalışan 15 müşterimden sadece 1-2 tanesi ödeyebiliyordu diğerlerinin kartlarını vs kabul etmiyorlardı sıkıntı çıkarıyordu ticaretimde. ikas'ın yurtdışı ödemeleri için birleşik ödeme ile çalıştığını öğrendim ve bu çok büyük bir artı çünkü bu şu demek " wise vs ile aynı ödeme altyapısı " bu da sorunsuz ödeme almak demek.

Ardından ikas'ın websitesine girdim ve beni aramaları için talep oluşturdum gecenin köründe sabah erkenden de Aslı ismindeki hanımefendi beni aradı ve tanıttı, zaten ben bir çok şeyi kafamda oturtmuştum ama sağolsun kafamdaki tüm soruları cevapladı üstüne bide anydesk ile bağlanıp demo ile sistemi çok güzel tanıttı.
Gece kafama gelen ansızın soruları sorduğumda bile dönüş aldım ve gerçekten işini severek, büyük bir özveri ile konuşuyordu. Bu konuda @ikas; 'a teşekkür ederim böyle güzel çalışanları kendi bünyesine kattıkları için veya maaşları çok yüksek veriyorlar

Ertesi gün yani bugün oldu ve satın alıma karar verdim ve Aslı hanım ile beraber ödemenin son aşamasına kadar geldik ancak ben websitesinde aylık fiyatlandırmayı altında da yıllık fiyatlandırmasını görünce aylık da ödenebiliyor sandım, kredi kartını da param olduğu kadar hareket ederim diyerekten bir kere bile kullanmadım sadece kredi notu yükseltmek için 50-100 lira aylık harcama yapar tekrar kapatırım. Ödeme aşamasında yıllık olduğunu öğrenince bi durakladım ve tekrar kafamda planlamasını oturtup satın alım işlemlerini tamamladım. Ben grow paket aldım çünkü bir çok eticaret sisteminden vs dilim yandı, ikası görmek için gayet yeterli bir paket duruma göre paket yükseltebiliyormuşsunuz zaten. Burdan @ikas;'a şöyle bir önerim var yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına; lütfen paketlerinize yıllık ödeme alınmaktadır tarzı bir yazı ekleyin ki insanlar aylık sanmasın veya yanlış anlaşılmasın.

Satın alım işlemlerimi tamamladıktan birkaç dakika sonra teknik destekten aradılar ve panelin canlı eğitimi için randevulaştık ve geçiş süreçleri çok hızlı ilerledi.
Buraya kadar okuduğunuz için sizlere, güzel bir çalışan ağı oluşturduğunuz için @ikas; 'a ve işini özveri ve sevgi ile yaptığı için Aslı Hanım'a teşekkür ederim.

Hikayeme, ikas sürecime ve daha fazlasına önümüzdeki haftasonu devam edeceğim gibi. Bahsedeceğim konularda canlı eğitimin kalitesi, ikas'ın satışlara gerçekten etkisi var mı (sayfa hızı, indexleme SEO vs) ve ödeme altyapısı.