Benim ayar olduğum bir durum bu. İsteyen dilediğini alsın ama ben de dilediğim yorumda bulunabilirim, diye düşünüyorum ortaya. İphone 14 gereksizdir. Zira hiçbir zaman farkına varamayacağın, özelliklerini tamamen kullanamayacağın bir cihaz almak lüks takıntısından veya marka fanatikliğinden başka bir şey değil. Mesele güncellemeyse, o da biraz önceki cümlemin gerçekleşmesi için bahanedir.
Diğer markalar da öyle. Yapıyorlar 150mp kameralı telefon, ee... Nerede kullanacam ben bunu? İşte maksat 150mp kamera olsun. İphone 14 alıyorsun instagramda dolaşmak için. Gören sanacak telefondan after effect çalıştırıyorsun. Yine al, ama sen ABD'de değilsin ve Türkiye'de bu para bu telefona fazla. Ucuz olsa dersin diğeriyle arasında 100-200 lira fark vardı ben de 100-200 fazla verip bunu aldım, eyvallah. O telefonu Türkiye'de cebinde taşıyanların ezici çoğunluğunun vadesiz hesabında 40 bin nakit bulunmuyor. Hadi 100 bin bulunsun, hadi 200 bin bulunsun. Sadece iphone 14 diye yine de parasının 3'te 1'ini ona verenlerin aklından şüphe ederim.