Çoğu internet sitesin de, televizyonda, hatta bir bilişim merkezinin camın da bile robotları görüyoruz, oyuncak robotlardan tutun da, okullar da deneme geliştirme öğrenme adına yapılan bir çok robot görüyorum, al birleştir istediğini yaptır modelli çok robot var, ancak ben mesela bir un çuvalı taşıyan robot görmedim fırınlarda veya cam silen robotta yok esnaf dükkanların da, ya da ayakkabıyı silen boyayan parlatan robotta yok, kameralı biçim de bahçe tarla ekip ürün toplayan ucuza maal olacak robotta yok, yaşlı veya hastalara ilaç su verecek, yemek yapacak, evini temizleyecek robotlar hiç de ucuz değil, asansörsüz binalara yüksek katlara merdiveni çıkabilen eşya hatta kişi taşıyan robotlar da yok, sanki kolay gibi her şey olabilir gibi gözüküyor ama uygulama da çöplük olmuş, ortaya hala adam akıllı hayatımızı kolaylaştıracak şeyler çıkmamış, mesela hazır çorba kaynayana kadar karıştırın diyor iyi ya robot karıştırsın illa insan gibi olmasına gerek yok kapat gibi olur.

Bunlar gibi bir çok mekanizma robot üretilebilir ve kişi veya işletmelere sunulabilir.

İş fikri olarak büyük bütçesi olan birileri bir web sitesi kursa ve ben bir şeyler denemek istiyorum diyen herkese her şehir de bir atölye açıp malzeme imkanı verip ora da deneme yapmalarını sağlasa iyi şeyler çıkaranlara ödüller verse ortaklıklar verse, bu atölye ve malzeme kullanımları için mesela girişte ücret alınsa 3 saat çalışma 10 tl malzeme kiralama aylık 100 tl vs gibi ayrıca küçük dc motorlar vs olsa nasıl güzel olmaz mı?

Hayalimdi gerçek olamadı