Öğretmen olmayan arkadaşlar hiç bir grup ergen yönetmedikleri için kolay geliyor.
Bir kaç gün önce öğretmenden tokat yediği için forumda akıl arayan bir ergen vardı.
Bana babam vurmadı hoca nasıl vurur diyordu.
Mesele tam da bu bir çıcuğa sınırlarını ve kendine hakim olnayı anadı babası öğretmediyse öğretmenin şansı azalıyot.
Aileden defolu gelen bu çocukları okulda dershanece adam edemezsiniz.
İki çözüm yolu var.
Birincisi şiddet uygulamasınız bile agresif tavır ve konuşmalar ile şiddet uygulama potansiyeliniz olduğunu gösterirsiniz.
O zaman dayak yiyip yemeyeceğini bilmediği için atarlanmaya cesaret edemez,
Ama bu geçici çözümdür. Çünkü bu şekilde sert mizaçlı olmayan öğretmenlerin üzerine oynamaya devam efer.
Kalıcı çözüm önce velisini çağırıp uyarmak ve düzelme olmazsa şutlamaktır.
Bir ailenin düzgün yetiştiremediği çocuğun diğer çocukların eğitimini aksatmasına müsaade edilemez.
Çocuklar ve ergenler arasında davranışlar bulaşıcıdır.
Bu atarlı tipin ilgi çektiğini gören diğer çocuklar içinde ee benzer davranışlar görülür.
Eğer bu çocuk uzaklaştırılırsa diğer çocukların disiplini ve hocalara tavrı da daha iyi olur.
Çocuğu uzaklaştırmak mümkün değilse sınıf değiştirme ondan hoşlanmayanların olduğu sınıflara gönderme denenebilir.
Daha yabancı ortamda daha kontrollü ve defansif olur.
Ama görmezden gelme bir seçenek değildir.
Bu çocuğu görmezden gelmek diğer çocukların eğitiminin aksamasını görmezden gelmektir.
Öğretmen değilim ama 6 ay stajyer öğretmenlik yaptım.
Kontrolsüz egolu ergenlerle miücadelenin etkili yollarından biri sert mizaç taklidi yapmaktır.
Lise sonda dershanede harika bir hocamız vardı, dersleri harika ve eğlenceli geçerdi,
Başka bir sınıftakiler ise hoca çok sert eli sopalı diyorlardı.
Sınavdan sonrasonra hocam bizim için pamuk gibiydiniz ama diğer sınıflar size eli maşalı diyorlardı dedim.
Hıca da bana siz gülüp eğlenirken saygıyı ve konsantrasyonu kaybetmeyim 30 saniye sonra derse dönebiliyordunuz diğer sınıf ders işlemek istemiyordu. Onlara zorla der anlatmam gerekiyordu demişti.
Yani buna sizin bulacağınız çözüm derse başka hocalar girerken çok etkili olmaz.
Artık sopalık ergenleri dövemiyoruz)))
O zaman tek yol çocuğu uyardığınıza göre velisini uyarıp snuç alamazsanız uzaklaştırmak olmalı.