Sonrasında 2 ay denip dönme varsa ürün direkt iade edilmeli hocam nerede görülmüş kullandığın kadarını düş kalanı iade et sistemi
10.000 TL İade edilmelidir, dediğiniz gibi satışları onun için yapmadınız.
İlk başta size satış haklarının başkasındada olduğu bilgisi verilmiş.
bir süre satmaz demiş ama süre belirtmemiş ki bir sürede satmamış zaten.
ben olsam iade sağlamam
Hocam bişi derdim de forumdan uzaklaştırırlar

Ahmet denen arkadaş çok kötü bir tüccar , yada kalpazan. Şimdi ticaretinde ahlakı var diyeceğim ortada ahlak dışı bir durumda var.
Ancak diğer arkadaşlarada tavsiyem böyle şartlı alışverişlerde, notere 12 tl verip sözleşme yapın tebliğ edin adresine sende oda kafası rahat olsun.
Veya kendi aranızda bir TUTANAK düzenleyebilir pdf ıslak imza atıp birbirinize atabilirdiniz. Bunlar hepsi kanıt sayılırdı. Yazı olmadığı için , sözün bir hükmü kalmamış uçmuş.
Geçmiş olsun.
Çok güzel bir soru. Bence iade yapılmalı yani 10.000 Tl geri verilmeli çünkü ortada sizlik bir durum yok. Olay karşı tarafla ilgili.
10.000 iade edilmeli o kadar uğraşınız boşuna mı gidicek
Buna benzer şikayet konusu vardı sanki hocam
yazılımı 10 liradan satar hiç ederdim.
Evet "belirli bir zaman yapmaz" diyerek bir zaman belirtmemiş. eğer iş burada iadeye gitseydi 5.000 lira iade yapmakta haklıydı ahmet. Fakat ilerleyen zamanlarda 2 ay ı kabul etmiş ve mehmeti ikna ettiğini belirtmiş. Aslında bir taahhütte bulunmuş oluyor.
Bence tamamını iade etmeli.
10.000tl iade edilmelidir.
Satış konusunda tamamı sizin hakkınız diyemem. Ama Ahmet'in hakkı da diyemem.
Satış konusunda aranızda git orana göre anlaşmanız daha doğru olur. Mesela siz satış yaptığınız için %75 sizin hakkınız. %25 hakkı ona ait gibi gibi
Burada uğraş sizin, sizin hakkınız ama ürün iade edilince Ahmet'in potansiyel müşterilerini azaltmış oldunuz. Bu nedenle aranızda bir oranda anlaşmanız daha doğru olur.
Müşteri dönüş yapsa şurada hata var ne diyeceksiniz? Ben satmıyorum artık Ahmet ilgilensin mi? Adam sizden almış destek sürecinde siz ilgileneceksiniz. Veya satış yaparken o kadar kişiyle görüştünüz satış yaptınız. Fatura kestiyseniz KDV ödendiyse bile gelir vergisine etkisi oldu.
Vs. Vs. bu konuda paranıza el koyma hakkı yoktur. Doğrusu aranızda anlaşmanız.
Buna gelmiyorsa gidip şikayetçi olun. Onun hesabına giren para belli size iade edilen para belli. Ama satış yaptı diye bir savunma kabul edilmeyecektir.
Yapılan kişiyi ilgilendirmez belki hiç satış yapılmadı belki 20k lık yaptınız ama 10k lık mal sattım dediniz bu tamamen kapalı kutu malı 10k ya almışsınız ve verilen söz tutulmamış iade yapılmalı.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler
Daha çok kişinin yorumunu merak ediyorum bu konuda.