Çin ve Hindistan'ın biraz günahını alıyorsunuz, buyurun nüfus artış hızına göre ülkeler listesinin ilk 30 sırası ve Doğu Timor ve Afganistan hariç 28 ülke Afrika ve Orta doğu ülkesi. Ben Afrika'yı boşuna mı sevmiyorum, ayranları yok içmeye ama çok hızlı çoğalıyorlar, nüfus yaş ortalaması 15 olan Nijer diye bir ülke var mesela, birkaç yılda bir sürekli nüfusa göre ülkeler listesinde birer sıra yükselen Nijerya var mesela, birkaç yıl önce bizden on küsür milyon daha az nüfusu olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti bize 7-8 milyon fark atmış durumda şu an mesela. Ben acımıyorum kardeşim Afrika'ya falan, biz 40 kere düşünüyoruz çocuğumuz olsa nasıl bakarız diye, bazı ülkeler tezekten ev yapmış, 3-5 eş ile 25 de çocuk yapmış işsizim yardım edin diyor, ee yapma kardeşim o zaman. Nüfus artış hızına göre Çin dünya çapında 169. sırada, Hindistan ise 90. yani yakın zamanda Çin'i sollayacaktır. Bizde 17. sıralarda olmalıyız, bazı kaynaklar 18 gösterir ama İran'ı çoktan geçtik, mülteciler hariç üstelik ve nüfus artış hızına göre 108. sıradayız.