Ölümsüzlük mümkün
Çünkü ölüm dediğiniz şeyin bir karşılığı var kalp yetmezliği , hastalıklar , yaşlılık vb yani ölüm dediğiniz şey yoktan bir anda gelmiyor. Ölüme bir şey sebep oluyor.

Ölüme sebep olan şeyleri ortadan kaldırırsanız ölümsüzlüğe yaklaşırsınız.
Tüm hastalıkları , yaşlılığı vb ortadan kaldırırsanız doğal sebeplerden ölmek için sebep bırakmazsanız , doğal almayan bir durum yaşanmadıkça ölmezsiniz. Kaza vb gibi.

İlerde insanların ömrünün çok uzunca süre artacağını düşünüyorum tabi bu adım adım olacaktır. Belki başlarda 200-300 yıl sonra bin yıllar .

Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ölümsüzlük imkansız bir şey bence.

"İnsanlar eskiden uçmayı da imkansız olarak görüyordu." diye düşünenler hemen karşı çıkıyor. Ama unuttukları bir şey var. İnsanlar ne bulduysa onun doğada bir karşılığı vardı. Uçan canlılar var insanlar onları taklit ederek uçmayı buldular. Ama ne yazıkki ölümsüzlüğün doğada bir karşılığı yok. Kafanızdaki bir saç teli bile doğar büyür gelişir ve koparak kendine son verir. (Yassı solucanlar ölümsüz diye örnek gösterenler olabilir ama bence onlar bölünerek üremeye örnek diyebiliriz çünkü 2ye böldüğünüzde 2si de yeni bir canlı oluyor. )

Wikipedia üzerinden biraz baktım bir bilim insanı 15 dakikalığına köpeği dondurup yaşatmayı başarmış ama 15 dakika gerçekten kısa bir zaman köpeğin zaten resusitasyon ile dönme ihtimali yüksek. (İnsan bile donma vakalarında 10-15 dakika sonra geri hayata dönebiliyor.) Başka bir araştırmada bulamadım. Bu işlerle ilgilenen biri varsa video, makale, belgesel vs. önerisini beklerim.