29 yaşının altında isen ödemiyorsun. Değilsen ödüyorsun diye biliyorum hocam. Genç girişimci mevzusu.
Bir ara bende araştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam ya bağkur ödemiyorsunuz , yada sigortan iptal oluyordu kendi bağkurunu mu ödüyordun öyle birşeydi. Ama işverenine söylememen taraftarıyım hem etik değil hemde hoşlarına gitmiyor ben bir ara çıtlatmıştım imalı olarak işine son veririz demişlerdi
peki şirket kurduğumuz belli oluyormu çalıştığım firmanın muhasebesi görebiliyormu ?
Görmezler.
Bağkur ödemezsin .
arkadaşım ssk lı veya bağkurlu olmak zorundasın.
SSk varken bağkurlu olmana gerek yok.
Fakat özel sigorta başka bir şey ssk başak bir şeydir.
Çalıştığın işyerin muhasebecisi göremez. Ancak uğraşması lazım özellikle.
Şİrket kurarken bir muhasebeci edinmen gerekiyo o bu soruların cavaplarını daha iyi bilecektir.
Sozlesmende sirket kuramaz yazmadigi surece bir sorun teşkil etmez. 4a 4b fark konular göremezler görecekleri bir portal yok.
Bagkur odemezsin.
Şirket açıldığı gibi vkn çıkıyor ve otomatik bagkurlu oluyorsun ve sizin SSK ya gidip saklı olduğunuzu belirtmeniz gerek bilginize
Şu anda bizzat yaşadığım bir durum bu hocam. SSK varken Bağkur yatırmana gerek yok. Çalıştığın yerin muhasebecisi de hocamın dediği gibi senin şirket açtığını göremez. Aynı alandaysa ve aynı ticaret odasına bağlı olursanız seçimlerde ya da evrak işlerinde falan orada denk gelirsiniz o kadar
sgk lı isen şirket kurduğunda bağkur ödemiyorsun çünkü sgk çalıştığın şirket ödüyor ne zaman işten ayrılırsan bağkur devreye giriyor.
Yoksa şirket kurmak engel değil bunuda her ay sigorta primlerin yatırılırken anlarlar yada hiç umursamazlar
örneğin çalıştığım yer market sektöründe kurumsal bir firmadır bende şef pozisyonunda çalışmaktayım. Şahıs şirketim mevcut İk birimi bunu biliyor ama aram iyi olduğu ve yakın arkadaş olduğum için sorun çıkarmadılar. Bu işlem nasıl anlaşılır maaş günlerinde sgk işyerine ait bir sicil no ve şifresi ile girdiği kocaeli sgk ekranı mevcut işe giriş işten çıkış vb bir çok yetkisi mevcuttur.
Merhaba, Bağkur devreye girmez sadece e devlet ile görüntüleyebilir bir çok arkadaşımız var hem kurumsal şirketlerde çalışıp hem de şahıs şirketi olan bir sorun teşkil etmemektedir.
peki sadece şahış şirketimi kurabiliyoruz LTD kurabilirmiyiz veya ortaklı bir şirket
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim cevap verdiği için