Demoktrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, aracım park halindeyken ters yöne giren kamyonun sürtmesi sonucunda ufak bir hasar aldı. Çamurluk ucunda göçük ve boya kalkması, tamponda ve farda da ufak bir çatlak mevcut. Aracım 2010 model Chevrolet Cruze ve hasar kayıtsız. Karşı tarafın sigortasından yaptırıp değer kaybı davası açsam zararım karşılanacak biliyorum fakat hem uğraşmak istemiyorum hem de aracım hasar kayıtsız olduğu için hasar kaydı işlensin istemiyorum.

Değer kaybı davası şahısa değil, sigorta şirketine açılıyormuş. Sigorta şirketine dava açsam ve paramı alsam, sigorta şirketi maddi zararı kusurlu araç sahibinden talep eder mi?
Selamlar,

Sigorta şirketler kurnazdır ve kazayı sizin gibi değerlendirmezler. İlk bakacakları durum, aracınızın doğru yere park edilip edilmediğidir. Yani şunu demek istiyorum, park alanı yasağı olan veya park alanı olarak belirlenmemiş alana park ettiyseniz kusuru biraz size atacaktır. ( Kusur oranını ne kadar size atarlarsa o kadar az para ödeyeceklerdir ). Kazanın gerçekleştiği anda tutulan kaza tutanağı var mıdır veya hasar tespit tutanağı ?Hasarı gösteren ve her açıdan çekilmiş fotoğrafları, aracın ekspertiz raporu ? Birde ,2021 öncesinde değer kaybı km sınırı 165 bin kilometredeydi ve bu sınır kaldırıldı diye biliyorum. Sigorta adı üstünde yani karşı taraftan para almayacaktır, çünkü siz de bir ücret ödeyerek sigorta yaptırıyorsunuz ve sigorta şirketi bunu taahhüt ediyor.
Hesaplamada şöyle;
Total Değer Kaybı = Baz Değer Kaybı x Hasar Boyutunun Katsayısı x Aracın Kullanılmışlık Durumu