Özbekistan yaşıyorum burada yandexgo ve mytaksi uygulaması var . Burada insanlar uygulama üstünden araç çağıyor gideceği konumu önceden giriyor ve gideceğin yerin ücreti ekrana düşüyor
sanırım martı tag çıkardığııda bu.
sözde bu uygulama trafiği düşürecek die çıktı lakin bu tam tersi . Çünkü burda insanlar işden çıktıktan sonra bu buradaki uygulama sayesinde ek para kazanıyorlar . Bildiğin taksicilik yapıyorlar . Çünkü ülkede sarı taksi olayı yok burada herkes taksi.
şimdi Türkiyede yıllardır olan sarı taksiler ne olacak ?
Martı tag biraz tanıtım video ve konuşmaları izledim olayı daha çevreci daha arkadaşlık ve dahada trafik sorunu çözecekleri vurguluyorlar 😹 hiçbir alakası yok bizzat bu uygulamanın aktif ve aşırı derecede kullanıldığı ülkede bizzat olayın uygulamanın ne olduğunu görüyorum .
bence Türkiye de olması güzel olur lakin insanların daha çok para kazanması için trafik kilit olur 😹
hatta ekmek teknesi taksi olanlara köstek olur .
birde demişler aynı yöne gidenleri buluşturuyor bu tam fiyasko cümle bence gerçeği gizlemek bu tür sloganlarla olur .
ya neden bunları yazdım bu uygulama aynısını bu ülkede aktif bende kullanıyorum ama şöyle süslü 4 5 neden sıralamışlar ya bunlar için çıktı demeleri
insanları bu süslü kelimeler ile kandırmayın bu uygulama kullanan şoförün amacı paradır bu da doğal hakkıdır.
sizin düşünceleriniz nedir ?