İyi akşamlar öncelikle sizlere pasif gelir oluşturmak için öneriler sunmak istedim umarım yararlı olur.

📌~ Sermaye oluşturmak
Daha büyük ticaretlere adım atmamız için bir sermaye oluşturmamız gerekiyor 0₺ ye sahip olduğunuzu düşünürsek ilk olarak şu ürünlerin satışını yapmak mantıklı olacaktır.
• Gmail
• Instagram Hesap
• Instagram Kullanıcı adı satışı
• Yorum , Uygulama indirme hizmeti
• Tinder hesap (forumda 50₺ ye satılıyor)
• Airdrop
• Yetenekli olduğunuz iş bölümlerinden iş alabilirsiniz

Bu işler ile bir sermaye oluşturmanız mümkün tabiki buradaki işleri profesyonel olarak sağlayıp güzel gelir sağlayabilirsiniz.

📌~ Pasif gelir oluşturmak
R10 gerçekten çok büyük bir platform bir iş modeli oluşturabilirsiniz. Forumda ilgi gören ürünler nedir? Diğer sarıcalardan daha iyi olmak için ne yapmalıyım? Bu sorulara yanıt vermeniz önemli olucaktır. Benim iş önerilerim şunlardır

1- Lisans Satışı
Forumda lisans satışı yaparak günlük müşteri sağlamanız mümkün fakat lisans satışında kalitesiz ürün satmamaya dikkat etmelisiniz. Müşteri memnuniyeti ve referans için oldukça önemli bir madde.

2- Adsense satışı
Ölüsü bile para ediyor desem yeridir bu madde oldukça uzun ve emek istiyor. Adsense domain onaylı hesap satacağınızı düşünürsek ihtiyacınız olanlar şunlardır

• Domain
• Hosting
• Adsense eğitimi
• Makale

Domain almak için forumdan açık arttırmaları takip edebilirsiniz. (Ortalama 30₺ 50₺ arasına domaini alabilirsiniz) Hosting için ise önerim @isimkaydet; ilk ay 1₺ ye alabilir ve daha sonrada kullanmaya devam etmenizi öneririm müşteri hizmetleri oldukça ilgili.

Adsense eğitimine gelicek olursak ücretsiz eğitimler yeterince faydalı değil bir e-book ya da udemy den eğitim almanızı öneririm. Dilerseniz 100₺ ye benden de eğitimi alabilirsiniz ayrıca eğitimle beraber makaleye para verme derdinden de kurtulabilirsiniz.

Adsense onayı kolay olduğu kadarda zordur. Yeri gelir her şey doğrudur ancak red cevabı gelir. Bu gibi durumlara hazırlıklı olun 😅

Yaklaşık olarak 1 hafta içinde siteyi tamamlarsınız onay sürecide genelde 2 haftayı geçmiyor. Siz onay gelmesini beklemeden site hazırlamaya devam edebilirsiniz.

Forumda en az 700₺ ortalama ise 1000₺ ye satışını yapabiliyorsunuz. Her ay 4 site onayladığınızı düşünürsek aylık 4000₺ kazanç elde edebilmeniz mümkün.

(Benim elimde bilgisayar yok ve 0₺ sermaye ile başladım en ufak fikrim dahi yoktu bundan dolayı imkansız demeyin)

Ücretsiz eğitim önerisi :

https://youtu.be/zqAI5SyB-Fc

3- Instagram
Sermayeniz olmazsa sayfa oluşturmak neredeyse imkansız.

1.Yöntem
Satılık hesaplardan kendinize uygun konsepti seçip bütçenize uygun bir hesap alabilirsiniz. Hesap alırken ilk önceliğiniz takipçi değil aldığı etkileşim olsun sizin harcadığınız sermayeyi ne kadar sürede geri çıkartabileceğinize odaklanın ayrıca diyelim istediğiniz gibi ilerlemedi sayfayı yeniden satabilirsiniz bu şekilde en düşük zararla ayrılmış olursunuz.

2.Yöntem
Tutacağına inandığınız bir proje belirleyin işi bilen birinden yardım almaya çalışın ve sayfanızı kendiniz oluşturun reklamlar ile sayfa ilerleyecektir ancak sermaye olması şart.

4- Ürün satışı

Satışını yapabileceğiniz ürünleri listeyin bir tedarikçi ile anlaşıp satış yapabilirsiniz.

5- Tasarım hizmeti
Bir anda yapmanız mümkün olmasa da öğrendikten sonra tatmin edici ücretler kazanabilirsiniz.

Aklıma gelen pasif gelir seçenekleri bunlar işinize yaraması dileğiyle.