CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az önce seyahat - turizm üzerine aktif olan web sitemin dış SEO'su için rakip analizi yapıyordum. Bir de baktım ki, en güçlü rakibim son 3 ay içinde çok saçma bulduğum hamlelerde bulunmuş.

Sanıyorum ki paket şeklinde dış SEO hizmeti almış. Aynı anahtar kelime için hiç hiti olmayan 100'e yakın siteden tanıtım yazısı almış. Ayrıca hepsi link çöplüğüne dönmüş. Footerlarında 8-10 tane site var ve çok alakasız sektörlerde. Hayır, anlamadığım şey: bu site sahipleri nasıl oluyor da böyle çöp sitelerden link ve tanıtım yazısı satmayı başarabiliyorlar? Bakın bu satış olayı çok büyük yetenek

Çok sayıda anahtar kelimede kafada ben varım, bu arkadaşın sitesi de 2. sırada. Ama beni geçebilme hevesi ile yaptığı SEO çalışması ona çok daha pahalıya patlayacak. Halbuki bu çalışma için ortalama 5.000 TL ödemiş olacağını düşünüyorum. Bunun yerine tanesi 250 TL olan 20 siteden (zamana yayarak) çalışma yaptırsaydı belki beni geçebilirdi.

Paranızı harcarken dikkatli olun arkadaşlar.

SEO danışmanlık hizmeti vs vermiyorum, forumda satışım yok. Sadece kendi fikirlerimi paylaşmak istedim...

adamın suçu yoktur anlaştığı firma o şekilde yapmıştır diye düşünüyorum, backlink oranını iyi ayarlamak lazım yemeğin tuzu biberi gibi, onu da ayarladık mı tadından yenmez