XXXXXXXXXXXXXXX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir araç üretilirken üzerinde bir çok ARGE çalışması ve testler yapılıyor.

2 yıllık mazisi olan bir araçtan bahsediyoruz. 2 yıl içinde ne argesi ve testi yapıldı ki. Sağlamlığı üst düzey olsun ...

Araç zaten yurt dışında üretilip tr de montaj yapılıyor ise de bir çok sorun beraberinde gelecektir. (Örnek en basitinden monster laptoplar)

4 lastik üzerine kaporta konulmuş Tofaş ve Toroslar da düz yolda sorunsuz gidiyor. Yüksek hızda viraj girilince veya çarpışınca farkı ortaya çıkıyor.

Şunu da belirtmek isterim ki, bu araç üretimi Tamamen seçim kampanyasından ibaret. Aracın ilk yayınlandığı zaman da araştırma yapmıştım. Yabancı kaynaklarda çok eski içeriklerde arabanın tasarımları mevcuttu. Bu aracın çıkması Baştan sona kadar şüpheliydi.

Şimdi üretim için fabrika yapıldı. Diyecekler olacak ... Bu ülkede ne kadar paralar ortadan kayboldu ki, boş düz bir araziye çimento atıp bir fabrika yapmak zor olmamamlı fabrikanın içinde baştan sonra arabayı üretecek 1 tane robot olduğunu da düşünmüyorum.

2023 de söz konusu malum parti gittiğinde bu işte yarım kalacaktır.

Bir kısım topluluk ise şu sözleri söyleyecek,

Araç üretilecekti. Herşey tamamlandı. Ama söz konusu parti kazanamadı. Bu yüzden de yarım kaldı diyecek ve yeni iktidari destekleyen kişileri suçluyacaktır.

Bunlar benim şahsi düşüncem. Saygı duymanızı istiyorum.
Siz hala ordamısınız ? Sizce test sürüşleri olmasa direk piyasaya sürerlermiydi ? Yapmayın yahu bu kadar da karalamaya çalışmak olmaz. Oyuncak araba değil bu. Belirli standartları sağlamadan zaten üretim izni alınmaz ihracat izni alınmaz. Bu bakkaldan marketten meyve almak değildir. Zira dünya standartları sağlanmasa lisans da çıkarılamazdı. Biraz mantıklı olmak lazım.
Muhaliflerin hala aynı kafada olmasına şaşırıyorum. Yahu arabanın %100 olması imkan dahilinde mi ? Hangi ülkenin hangi markanın %100 kendi arabası var ? 1 tane örnek istiyorum. Togg yerlilik oranı hem parça bazında hem de maliyet bazında %50 üzerinde ki bu ilk aşama için oldukça iyibir rakam. Kaldı ki altında olsa da bakış açımızın değişmemesi lazım. Çünkü markayı marka yapan kontrolün sende olmasıdır. Ben bugün senden motor alırım yarın diğerinden. Senelerdir bizden diğer avrupa markalarının aldığı gibi. Onlarca markaya onlarca şirkete kilit parçalar üreten bizler başkasına ürettirince mi sorun ? Elektrikli motorda dünyanın en iyisi bosch gidip ondan aldılar. Batarya zaten çinin tekelinde. Bunu sende almanda amerikalı da çinden alıyor. Tasarımı italyan... Bunun gibi birkaç kısımda destek alıyorlar bunu da gizlemiyorlar. Ama basa basa üstünü çizmek istiyorum ki tamamı bizim kontrolümüzde olan yazılımı yerli olan tüm sınai hakları türkiyede olan bir araçtan bahsediyoruz. Kaldı ki ortaya konulan dünün değil yarının teknolojisi. Yani ortada bir yarış var ve ben de bu yarışa başlangıcından itibaren varım diyorlar. Tıpkı iha ve siha larda olduğu gibi... Çok değil birkaç sene önce aynı muhabbetler bunlarada yapılıyordu. Malum milli motorumuz yoktu. Kamera sistemi türk değildi. Şimdi hala %100 türk değil ama en azından boş boğazları susturdu. İnanıyorum togg da susturacak.
Bu şu demek değildir. Araba dört dörtlük olacak diye birşey yok. Bugün mercedes dahi araçlarında kronik sorunla karşılaşabilirken togg gibi daha yolun başşında bir markadan mucize beklemeyin. Ama lütfen karalamayın da. Adı var kendi yok dediniz oldu, projeden öteye gitmez dediniz adamlar üretti ortaya koydu. Fabrika var ama betondan ibaret dediniz onlarca video attılar üretimle ilgili. Dün de yine istanbulda deneyim merkezini açtılar. Gidip incelerin bence. Siz hep diyosunuz adamlarda hep çıkarıp gözünüze gözünüze sokuyor. Yeter bence daha üstelemeyin ne kadar kabul etmesenizde milli bir aracımız var. Ama iyi ama kötü bekleyip göreceğiz. Hatası olur düzeltilir bunlar sorun değil. Ama arkasında durmak lazım.