Merhaba herkese hayırlı günler dilerim. Biz Ankara'da emlak işi ile uğraşıyoruz ve mail adresimize böyle bir mesaj geldi;
Alıntı
Merhaba,
Bugün sen ve ailen nasılsınız, dua ediyorum hepiniz güvende ve iyisiniz. Mülkünüzle ilgili acil yanıtınız için çok teşekkür etmek istiyorum ve söz konusu mülkü satın almakla içtenlikle ilgilendiğimi ve daha iyi ve daha yüksek bir mülk üzerinde birlikte çalışabileceğimizi umduğumu bildirmek isterim. Ülkenize taşınmamı göz önünde bulundurarak, size içtenlikle güvenmek istiyorum. Ben, terörizme karşı savaşta Ukrayna'daki NATO birliği ile bir savaş gazisiyim. Irak Felluce'de 1. Zırhlı Tümen'de görev yaptım ve şimdi Ukrayna'da görev yapıyorum. Ancak önümüzdeki ayın ortasına kadar ülkenize gelmem mümkün olmayacak. O zamana kadar bu mülkü benim için rezerve edebilir misin? Benim için rezerve edebilirseniz, ben gelmeden önce size ödeme yapabilirim.
Bazı güvenlik nedenlerinden dolayı Ülkenize taşınacağım için kaldığım süre boyunca bu mülke ihtiyacım olacak ve bu nedenle Ülkenize yatırım yapma planıma doğru bir araya gelebilmemiz için sizinle iletişime geçtim. Bunun sonucunda, Irak'taki ham petrol anlaşmasından elde ettiğim 3.5 milyon Euro'nun elimde olduğunu size açıklamam önemli olacak. Ukrayna'ya konuşlandırıldım ama Irak'ta bu kutum var ve sizden bana yardım edeceğinize dair güvencenizi duyar duymaz bir kızıl haç kargo jeti yardımıyla teslimat için iletişim kuracağım.
Bu parayı Irak Felluce'deki kampımızda çok güvenli bir yerde sakladım ve parayı iyi kullanmak için böyle bir anı bekliyorum ve şimdi Ukrayna'ya taşındım ve kutunun gecikmeden taşınmasını istiyorum. Elimde çok karlı bir yatırım planı var. Bu parayı Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıyamam çünkü yaklaşık 5 yıl boyunca Ülkenizde olacağım, bu yüzden güvenebileceğim birine ihtiyacım var. Kabul ederseniz, parayı sizin lehtar olacağınız Ülkenize transfer edeceğim çünkü şu anda pentagon ile bazı hesapları çözüyorum, bu yüzden böyle bir miktarı paraya çeviremem, bu yüzden lehtar olarak birini sunmam gerekiyor. Ben bir Amerikalıyım ve bunun için bir istihbarat subayıyım, bu yüzden parayı diplomatik kurye servisi aracılığıyla transfer etmek için %100 gerçek yolum var. Sadece kabulüne ihtiyacım var ve her şey bitti.
Lütfen bu işlemle ilgileniyorsanız, bu işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirmemiz için ihtiyacınız olan tüm ayrıntıları size vereceğim. Gerçek olan ve hayali olmayan birini bulmaya karar verdim ve bu yüzden o kişinin gerçek olduğundan emin olabileceğim güvenli bir siteye gittim. Sana güvenebileceğime inanıyorum. Şu anda, bu para nihayet sizin gözetiminizde olana kadar her türlü riski azaltmak için iletişim kurma şeklime çok dikkat ediyorum. Sizinle e-posta yoluyla iletişim kuracağım ve ayrıca herhangi bir önemli bilgi hakkında sizi bilgilendirmek için gerektiğinde sizi arayacağım. Her şey kontrolüm altında olduğu için cesur olmanı istiyorum. Her şeyin gerçek olduğunu size göstermek için elimde bu fonun her kanıtı var.
Bunu güven üzerine yapıyorum, bu yüzden bu iş ilişkisinde kazanacağımız çok şey olduğu için her türlü açgözlülük eylemini veya aldatma düşüncesini bir kenara bırakmanızı istiyorum. 3.5 milyon, herkesin hayali olan çok para. Şu anda Ukrayna'dayım ve uygun bir anlaşmaya varırsak bu parayı güvenceye almam ve size göndermem gerekiyor. Size yeni bir özel e-posta adresinden yazıyorum.
Devam edebilmek için iletişim bilgilerinizi bekliyorum. 5 günden daha kısa bir süre içinde fon size teslim edilmiş olmalıydı ve ben paramı almaya geleceğim. Sana toplamın %20'sini vereceğim ve %80'i benim için. Umarım bu Anlaşmada adil davranmışımdır.
Saygılarımla,
Kaptan Eri Barron.
Sizce bunun geçerliliği ve hukuki açıdan açıklaması ne olabilir?